A kiadó második negyedéve júliustól szeptemberig terjedt, vagyis magába foglalta nyári, játékok szempontjából sivárabb időszakot, így nem túlzottan meglepő, hogy a mögöttünk lévő három hónap veszteségesnek bizonyult, érdemes azonban megemlíteni, hogy a vártnál rosszabbul teljesített a cég. A belső becslések szerint a bevétel 772 millió dollár lett volna, ám a végleges érték csak 695 millió lett, ami 11,2 százalékkal kevesebb a vártnál, s 26,8 százalékkal gyengébb, mint az előző negyedév.

A negyedév mínusz 273 millió dollárra végződött, de ebbe nincs beleszámolva az egyetemi futballcsapatoknak utalt 40 millió dolláros kártérítési összeg, arra hivatkozva, hogy még vizsgálják ennek hatását a cég működésére.

A kiadó a jelenlegi, december 31-én véget érő negyedévben 775 millió dollár bevételt szeretne látni, s erre minden esélyük meg is van, hiszen az első nagy cím, a Battlefield 4 már a boltokban van, az év végéig pedig még számos bejáratott sorozat fog új résszel jelentkezni a nextgen (Xbox One, PS4) konzolokon.

ea.jpg