Már kapható a Crysis 3 első letölthető tartalma, mely visszaviszi a játékosokat a sorozat számára hazai pályának számító dzsungelkörnyezetbe, hogy ott folytatódhasson a multiplayer küzdelem. A The Lost Island névre keresztelt bővítmény új fegyvereket, négy új térképet (Ascent, Coastline, Creek, Crossing), s két vadonatúj játékmódot (Frenzy, Possession) hoz, hogy még véletlenül se fulladjon unalomba a harc.

A Frenzy a hagyományos deathmatch egy olyan variánsa, melyben minden percben változik a fegyverkiosztás -- sosem tudni, ki mit kap következőként, s csak akkor lehet visszaszállni a meccsbe, ha jön a következő váltás. A másik mód a Possession, melyben az nyer, akinek a legtovább van a birtokában a zászló, ám amíg nála van a tárgy, mindenki látja, hol van a térképen.

A The Lost Island személyi számítógépekre, Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra is elérhető 15 dollárért cserében. Íme a megjelenés alkalmából készült videó:

Crysis 3 -- Megjelenés: 2013. február 22. -- Gépigény: CPU: 2 magos / 2400 MHz, RAM: 2 GB, VGA: SM 5.0 / 1024 MB, HDD: 20 GB