A programnak állítólag idén tavasszal kellene megjelennie, ám a LucasArts felvásárlása mindent megkavart. Az a hír járja, hogy a játékok fejlesztését befagyasztották, s a Disney minden, a Star Wars-licenccel kapcsolatos üzletet átgondol, ezért is hallottuk azt, hogy gondok vannak a Star Wars 1313 háza táján, s ezért kaszálták el öt évad után az animációs sorozatot.

A játék sorsára egyelőre tehát nem túl jók a kilátások, pedig a kiszivárgott, nagyon kezdetleges és hibáktól hemzsegő játékmenet-videóból az szűrhető ki, hogy nem lett volna ez teljesen csapnivaló. Ránézésre pár ismerős pályát, néhány, egymástól kellően eltérő kasztot, illetve egy rakás fegyvert kaptunk volna -- sokkal többet egy letölthető játéktól nem is igazán kérhetünk. 

A LucasArtshoz közelálló informátor beszámolója szerint a Star Wars: First Assaultot a cég egy amolyan tesztnek szánta, amiből fel tudnák mérni az érdeklődést a régóta várt Battlefront III iránt. Az elképzelés tehát az, hogy ha a First Assault sikeresnek bizonyul, akkor zöld lámpát kaphat a Battlefieldbe oltott Star Wars -- a probléma csak az, hogy a próbajáték sem akar elkészülni, akárcsak a nagy testvér.