• Készül az Assassin's Creed VR Experience…
  • … ami nem egy játék, hanem az idén bemutatkozó mozifilm mellé készülő VR anyag
  • De hogy mi is ez valójában, azt csak később árulja el a Ubisoft

A San Franciscói Game Developers Conference (GDC) sajtótájékoztatóján jelentette be a Ubisoft, hogy javában dolgozik az Assassin's Creed VR Experience névre keresztelt projekten, mely már az idei évben napvilágot lát. És hogy pontosan miről is van szó? Nos, ezt egyelőre a fantáziánkra bízta a francia kiadó, bár annyit elárult, hogy nem egy játékról, hanem az idén év végén a mozikba kerülő Assassin's Creed mozifilmhez kapcsolódó produktumot rejt a név, amihez Máltán, Spanyolországban, és az Egyesült Királyságban rögzítettek jeleneteket.

Ennek megalkotásához a Fox, a New Regency, és a Practical Magic nevű vizuális effektekkel foglalkozó cég segítségét vette igénybe a Ubisoft. Utóbbiról egyelőre csak annyit tudni, hogy „stúdió minőségű” virtuális valóság anyagokon dolgoznak, egyetlen LinkedIn-en is fellelhető munkatársuk pedig Bud Myrick, aki korábban az X-Men 2, a Serenity és a Men in Black 2 vizuális effektusain dolgozott.

„Roppant izgatottak vagyunk az Assassin's Creed VR Experience bejelentése kapcsán, és alig várjuk, hogy újabb részeteket osszunk meg hamarosan a New Regency, a Fox és Practical Magic segítségével létrejövő projektünk kapcsán.” – mondta Michael Beadle, a Ubisoft szóvivője. Szó mi szó, mi is kíváncsian várjuk a részleteket.