A Turok: Dinosaurus Hunter 1997-ben jelent meg PC-re és Nintendo 64-re. A játékot az Iguana Entertainment fejleszette és az Acclaim adta ki, a Nintendo 64 egyik legsikeresebb címe lett, annak ellenére, hogy sokan csak egy Doom klónnak tartották. A Turok később sorozattá fejlődött és összesen hat folytatása készült el, a legutolsó Turok című játék 2008-ban jelent meg, Windows-ra, PS3-ra és Xbox 360-ra, de ennek a minősége már erősen kifogásolható volt.

A Night Dive Studios, mely azt a célt tűzte maga elé 2012-es megalapításakor, hogy klasszikus, régi címeket hoz vissza a mai játékosoknak, bejelentette, hogy kiadja a Turok: Dinosaurus Hunter és a Turok 2: Seeds of Evil modernizált, felújított változatát. A Night Dive szerezte meg hosszú idő után a System Shock 2 jogait, mely hosszú ideig elérhetetlen volt, de a Shadow Man, a 7th Guest, a 11th Hour is a munkájuk eredményeképpen jelent meg újra.

A Turok és a Turok 2 felújított grafikával és más fejlesztésekkel fog valamikor érkezni, kizárólag digitális terjesztésben: Steamen, a Humble Bundle Store-ban, a GOG oldalán, a GamersGate-en, Greenman Gaming-en, és a Night Dive Studios weboldalán lehet majd megvásárolni.

turok-remastered.jpg