Nem a FIFA és a PES volt az első futballszimulátor, már ezek feltűnése előtt is bőven voltak próbálkozók, akik a képernyőkre szerették volna ültetni a sportot -- az egyik legnépszerűbb a brit Sensible Software berkeiben készült Sensible Soccer volt, amely most visszatérésre készül. A játék atyja, Jon Hare bejelentette a spirituális folytatást, amelyhez a Kickstarter segítségével gyűjti a pénzt.

A játék a Sociable Soccer nevet kapta, és nagyvonalakban hasonló lesz az eredeti játékhoz, így az arcade oldalról megközelített, könnyed élményre kell számítanunk, de közben a 90-es évek közkedvelt címét modern megvalósításokkal egészítik ki. Ezek közül a legfontosabb, hogy lesz multiplayer mód, méghozzá országok és klubok közötti bajnokságokban is részt vehetünk. Ezen kívül immáron nem csak felülnézetből szemlélhetjük az eseményeket, hanem különböző, ma már megszokott kameraállásokból, lehet saját avatart készíteni, és klánokhoz csatlakozni, illetve természetesen a lokális multiplayer és a singleplayer élmény sem marad ki. A Sociable Soccer 2016 vége előtt jelenne meg PC-re, Xbox One-ra és PS4-re.

Jon Hare és csapata 300 ezer fontot szeretne, amiből eddig, egy nap után 15 ezer font gyűlt össze, tehát nem valami fényes a kezdés, de a hátralévő 29 napban bármi megtörténhet. Ha szeretnéd támogatni a projektet, akkor azt itt teheted meg.