A Warface egy ingyenesen játszható online shooter, amit a Crysis-sorozattal brillírozó Crytek fejlesztett. A játék elvileg idén nálunk is meg fog jelenni, de az oroszoknál már játszható, így aki szeretné, innét is ki tudja próbálni. A PC Gamer stábja külön cikket szentelt a program elindításának, melynek lépéseit, rövidítve persze, mi is megosztjuk veletek.



Aki ki akarja próbálni a Warface-t, az először töltse le az orosz klienst (lefelé nyilacskás, cirill betűs szöveg), majd telepítse fel. A játék ezután regisztrációt kér, melyet a megszokott módon intézhetünk. A mezők pontos sorrendje: e-mail cím, jelszó, felhasználónév, biztonsági kód.

Ezután a katonánk nevét kell megadni, amit sajnos nem lehet angol vagy magyar billentyűzetről intézni. Megoldás: a Vezérlőpult / Terület és nyelv menüjében át kell állítani a billentyűzet nyelvét oroszra. Ezt követően tudunk cirill betűket írni, és a játék hagyja, hogy regisztráljunk. Ha megvan, visszaállíthatjuk a dolgokat.

A játék elindítását követően a grafikai beállításokat érdemes először megvariálni. A Графика jelenti a grafikus opciókat, azon belül pedig a Полноэкранный режим állítja teljes képernyőre a programot. A Качество szó jelenti a technikai minőséget, balra a legjobb, jobbra a legrosszabb opciókkal.

Ugyan mi nem próbáltuk ki a módszert, a játékot már egész sor európai és amerikai játékos indította el. A tapasztalatok vegyesek, de abban mindenki egyetért, hogy a CryEngine 3 még F2P-ben is erősen pofozza a konkurenciát.