• Warhammer 40.000: Dawn of War III részletek
  • Három frakció - Ork, Space Marine, Eldar
  • Az eddigi legnagyobb összecsapásokat ígéri a Relic
  • Megjelenés: 2017

Hosszú várakozás után tegnap végre bemutatkozott a Warhammer 40.000: Dawn of War III, méghozzá egy elképesztőn szép kedvcsináló videóval, ami ugyan konkrét játékmenetet nem mutatott, egyértelmű utalásokat tartalmazott arra, hogy mi vár ránk a jövőre esedékes stratégiai játékban.

Ami rögtön leszűrhető, hogy három frakció áll egymással szemben, véres háborúban, ám aki nem jártas a Warhammer 40K szerteágazó univerzumában, annak a hivatalos oldalon megjelent információk segítenek, illetve szerény kis hírünk. Szóval, a jó öreg Space Marine, az Ork és az Eldar frakció esik egymásnak, a küzdelem helyszíne pedig a Acheron nevezetű rejtélyes világ, ahol egy pusztító erejű fegyver bukkant fel, amit a kapzsi ork hadúr, Gorgutz, az ambiciózus eldar seer, Macha és a rettentő Space Marine parancsnok, Gabriel Angelos is magának akar megkaparintani, kerül, amibe kerül.

„Ez az a Dawn of War, amire a rajongók már vártak. Az eddigi legnagyobb egységeink? Pipa! Óriási űrlézerek? Pipa! Bázisépítés, epikus hősük, óriási csaták, minden van! Készüljetek fel az eddigi legnagyobb Dawn of Warra! For the Emperor!” -- mondta Stephen MacDonald, a játék producere, de sajnos a részletekbe ő sem ment bele. Annyit azért megtudtunk, hogy az előző részek mechanizmusait megőrzi a folytatás, csak még nagyobb formában: hatalmas ütközetekre számíthatunk, amit a batár, a trailerben is látott egységek színesítenek, de közben a Dawn of War 2-ben látott, személyre szabható hősök rendszere is itt lesz, plusz egy taktikai lehetőséget adva a gyalogos egységek mészárlása illetve az óriások és a szuperfegyverek bevetése mellé.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Warhammer 40.000: Dawn of War III valamikor 2017-ben fog megjelenni, kizárólag PC-re.