A Warmachine eredetileg egy táblajáték, melyet először 2003-ban jelentetett meg a Privateer Press nevű cég. A játékban fémből és műanyagból készített, különböző frakciókhoz tartozó karakterekkel kellett vívni a háborút, melyben a cél természetesen a Vas Birodalmak (Iron Kingdoms) feletti uralom megszerzése. A táblajáték verzió figurái 2004-ben és 2005-ben is elnyerték a legjobban kidolgozott miniatűrök díját.

A videojátékot a WhiteMoon Dreams fejleszti, és szellemi elődnek a Final Fantasy Tacticsot, a XCOM sorozatot és a Valkyria Chroniclest tekintik. A játék természertesen tartalmazni fog egy -és többjátékos részt. A Vas Birodalmak feletti uralomért négy nép küzd egymással: a hódító és birodalmias khadorok, a fejlett technikával rendelkező cygnarok, a fanatikus menothi protektorátus, és az élőhalottak birodalma, a Cryx tagjai. Ezek mellett lesznek még kisebb-nagyobb frakciók, amelyek érdekeiknek megfelően csatalkozhatnak a négy nagy nép valamelyikéhez.

A sikeres játék kulcsát természetesen a megfelelő egységek legyártása és azoknak irányítása jelenti. Az egységek között kapcsolat lesz, maga a játékmenet is erre épül: egy kisebb egység tudja, hogy a nagyobb egység tagja. Az egységek hatékonyságuk növelése érdekében kombinálni tudják képességeiket, de természetesen azok kiválasztása lesz a győzelem záloga. A sikeres harcokért, küldetésekért a csapatok tapasztalati pontokat szereznek, melyeket elosztva új lehetőségek nyílnak meg számukra. A játék több szóló kampányt is kap; először egy fiatal cygnar hadnagy, Allison Jakes történetét követhetjük végig a "No Man's Land" című küldetéssorozatban, de később más frakciók is kapnak lehetőséget. A multiplayer támogatja a szinkronizált és aszinkron játékot, online barát híján lesz automatikus macthmaking, illetve lesznek casual, rangsorolt, és bajnokság jellegű megmérettetések is. A fejlesztők azt ígérik, hogy rendszeresen bővítetni fogják a multit új térképekkel, lehetőségekkel, hogy a játékélmény mindig friss és új legyen.

És ami a lényeg: a játék már biztosan elkészül, ugyanis három napja indult a pénzgyűjtés a Kickstarteren, de a kért 550.000 dolláros összeg már összejött, sőt jelenleg a 680 ezret is átlépte. A projekt lezárásáig még 27 nap van hátra, és 1 millió 32 ezer dollárig vannak célok kitűzve.