Megjelent a World of Warcraft: Legion, mi pedig igyekeztünk minden olyan lényeges információt egy kalap alá gyűjteni, amit tudnotok kell a legújabb kiegészítőről ahhoz, hogy magabiztosan vághass neki az új kalandoknak.

Rendszerkövetelmény

A Legion szerencsére nem nőtt meg, igencsak szolid gépigénnyel bír. A Blizzard a következő vasat javasolja a WoW új kiegészítője alá:

Minimum gépigény

  • Op. rendszer: Windows XP/7/8.1/10
  • Processzor: Intel Core2 Duo E8500 vagy AMD Phenom II X3 720
  • Memória: 2 GB RAM
  • Merevlemez: 45 GB szabad hely
  • VGA: NVIDIA GeForce GT 440 vagy AMD Radeon HD 5670 vagy Intel HD Graphics 5000

Ajánlott gépigény

  • Op. rendszer: Windows XP/7/8.1/10
  • Processzor: Intel Core i5-3330 vagy AMD FX-6300
  • Memória: 4 GB RAM
  • Merevlemez: 45 GB szabad hely
  • VGA: NVIDIA GeForce GTX 750 Ti vagy AMD Radeon R7 260X

Hol kezdődik a Legion története?

A Legion története a Warlords of Draenor után veszi fel a fonalat. Archimonde utolsó leheletével megragadja Gul’dant és a Fekete Kapun keresztül a mi Azerothunkra löki azzal az utasítással, hogy találjon módot a Burning Legion áthozására. Gul’dan Broken Isles katakombáiban rálel Illidan Stormrage holtestére. és feltámasztja. Eztán kaput nyitnak a Burning Legionnak. Bestiák ezrei veszik ostrom alá Azerothot és egy akkora háború veszi kezdetét, ami mellett az Ősök Háborúja bulinak tűnik.

Az egyetlen remény a háború megnyerésére, ha a kasztok legnagyobb hősei összefognak, és megszerezve a Titánok által hátrahagyott ősi fegyvereket és ereklyéket, együttes erővel pofozzák vissza a Burning Legiont oda, ahonnan jött.

Kapunk új helyszínt?

Igen! A Legion a Broken Isles területére kalauzol el minket, ahol rengeteg új tennivalónk lesz, de nem csak ott, hanem a világban máshol is. A kiegészítőben új dungeonok (Hall of Valor, Black Rook Hold, Vault of the Wardens, Eye of Azshara, Darkheart Thicket, Neltharion’s Lair, Helheim, Suramar City, Violet Hold) és raidek (The Emerald Nightmare - 7 boss, Surumar Palace - 10 boss) várnak.

Lesznek új kasztok?

Visszatérnek a jól ismert régiek, egy új kaszttal is szolgál a Legion, a Demon Hunterrel. Illidan Stormrage tanítványai gyors, egykezes fegyvert forgató, a belharcra szakosodott harcosok, akik a varázslatot sem vetik meg, illetve képesek démoni formát ölteni, amely felturbózza a képességeiket. Remek tank vagy elsődleges támadó karakterek lehetnek belőlük. 98-as szinten kezdenek.

Mi a helyzet a régi kasztokkal?

Nos, azok átesnek néhány változáson. Példának okáért a Hunter kaszt három irányba specializálódhat: Survival (az állata oldalán harcolhat közelharci fegyverekkel), Beastmaster (egyszerre több állatot is használhat) és a Marksmanship (lemondhat az állatáról egy erősebb képesség javára). Másik példa, hogy a Warlock Demonology specializációjában már nem lesz benne metamorfózis képesség, mivel a Demon Hunter kasztnak is van egy hasonló képessége. Ezek mellett számos kisebb-nagyobb változás érte a régi kasztokat.

Mennyi a maximális szint?

Ezúttal már 110 az elérhető maximális szint.

Mi az az Artifact-rendszer?

A Legion egyik újdonsága az Artifact-rendszer, aminek köszönhetően a World of Warcraft univerzumának leghíresebb harcosainak fegyvereit, vagy azok maradványait vehetjük a kezünkbe, majd pedig továbbfejleszthetjük ezeket. Minden ilyen fegyver egy saját fejlődési fával rendelkezik, amellyel új támadások, bónuszok vagy teljesen új használati formák oldhatóak fel.

Mi a helyzet a Champion-rendszerrel?

Szintén egy olyan újdonság, ami a Legionban debütál. Voltaképpen afféle kerekasztal lovagjairól van szó, olyan társakról, akiknek jelentőségteljes szerepük van a világban. Afféle elitek közötti elitek. A Draenorban látott hasonló rendszerhez képest eme bajnok száma kevesebb, egy kisebb csapatról van szó, vagyis nem húzhatunk fel magunk mögé egy komplett hadsereget.

Megint megújult a Honor System?

Igen, a Legionban a PvP-s Honor System harmadik verziója található meg. Ez lényegében egy talentrendszer, amiben 50-es szintig fejlődhetünk. Minden szinten perkeket, bónuszokat vagy olyan talenteket oldhatunk fel, amelyeket direkt a PvP játékmódhoz találtak ki. Ha elértük a maximális szintet, akkor a Prestige opció keretében újrakezdhetjük az egészet, aminek az az előnye, hogy kozmetikai elemeket kapunk díszesebb profilkép, egyedi hátasok vagy exkluzív artifact fegyvervariánsok formájában.

Mi az az Order Hall?

Tulajdonképpen egy csarnok, minden kasztnak jár egy. Itt fejlesztheted a külsőd és az artifact fegyverek képességeit, innen indíthatod küldetésre a Champonokat. Afféle központi hub a kasztoknak.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!