• Jön a WoW Token, amivel aranyért játékidőt vehetünk
  • Valódi pénzért is megvásárolható a WoW Token
  • A WoW Token 30 nap játékidőt ad
  • A World of Warcraft jövőben érkező frissítésével fog elstartolni

A Blizzard már tavaly jelezte, hogy terveznek egy olyan rendszert, amivel a játékban felhalmozott aranyunkat játékidőre válthatjuk, ezt a rendszert pedig tegnap be is mutatták. Jön a WoW Token nevezetű új tárgy, ami valódi pénzért, közvetlenül a Blizzardtól vásárolhatunk meg, de az aukciósházban arannyal is fizethetünk, cserébe pedig 30 napnak megfelelő játékidőt kapunk.

Az egész úgy működik, hogy ha van egy rakás aranyad, azt beválthatod játékidőre, akinek pedig aranyra van szüksége, az vesz egy WoW Tokent, ami aztán elad az aukciósházban. Ezzel a cég tervei szerint kevésbé lesz csábító az aranyárusítására szakosodott, nem éppen megbízható harmadik felek szolgáltatása, és inkább a Blizzard saját módszerét részesítik előnyben.

A pontos árazást még nem tudjuk, de azt igen, hogy az aukciósházban dinamikusan változni fog a kért összeg a kereslet és a kínálat függvényében, ami azt jelenti, hogy nem lesz egy fix ár, ez folyamatosan változni fog -- nem kell azonban attól tartani, hogy az aukciósházban felkínált WoW Tokenünk egyik pillanatról a másikra veszítene az értékéből. A Blizzard a token meghirdetésekor jelzett aranymennyiséget adja át a tranzakció után, nincs licitálás és a cég sem sápol, egyszerű, direkt cseréről van szó. Minden régióban egy külön szekció fog működni a WoW Tokenek árusítására, de ezen régiók árazása össze lesz hangolva, mindenhol ugyanúgy változik majd az ár. Maga a WoW Token egyébként csak egyszer adható el, így aki az aukciósházban tett szert egy ilyenre, annak onnantól kezdve a profiljához van kötve a token, ám bármikor beválthatja, nincs szavatossága.

Azt még nem tudjuk, hogy a WoW Token pontosan mikortól lesz elérhető, de a Blizzard azt ígérte, hogy a játék jövőben frissítésével fog elstartolni.

wow-token.jpg