Sokan még nagyon jól emlékeznek arra, micsoda problémák voltak az Xbox 360-nal, mikor megjelent: a sietősen megtervezett gép hardverhibáktól és túlmelegedéstől volt terhes, ami nagyon fájó volt mind a Microsoft hírnevének, mind pedig a pénztárcájának. Nem csoda tehát, hogy a cég ezek után igyekszik úgy kialakítani az új konzolját, hogy ilyen vagy ehhez hasonló hibába még véletlenül se fussanak bele, megoldásképpen pedig azt találták ki, hogy túlbiztosítják a szellőzést és a tartósságot.

A Eurogamer belső információkra hivatkozva azt közölte, hogy az Xbox One kikapcsolás nélkül 10 évig képes megszakítás nélkül üzemelni, anélkül, hogy bármiféle probléma is adódna a komponensek hőmérsékletével. Ezt úgy oldották meg, hogy a mérnökök tudatosan egy nagy házat alakítottak ki, ahol a meleg levegő szabadon áramolhat, s helyet tud kapni a nagy hűtőventillátor, mely mellesleg roppant csendesen végzi a dolgát.

A beszámoló szerint az Xbox One működése során legfeljebb csak akkor fogunk majd duruzsolást hallani, amikor egy megterhelőbb játékot futtatunk, de egyébként szinte teljesen halk lesz a gép, ami jelentős javulás a híresen hangos első Xbox 360 modellekhez képest. 

xbox-one-alt3.jpg