Tegnap adtunk hírt róla, hogy az Xbox One Magyarországon 2014-ben jelenik meg. Az ok drámaian egyszerű: a Microsoft az Xbox One-t támogató Xbox Live rendszert még nem vezeti be nálunk, és így a megvásárolt játékok sem aktiválhatók a kötelező DRM miatt. Ugyanakkor nem csak mi jártunk rosszul, de a lengyelek is, hisz náluk sem tudni pontosan, mikor jön a gép. Ez pedig azért nagyon vicces, mert a Microsoft a saját E3 sajtókonferenciáján mutatta be a The Witcher 3: Wild Hunt című alkotást, mely ugyebár a CD Projekt RED keze munkáját dicséri.

A csapat a rajongói megkeresésekre nem reagált ugyan, de a Eurogamernek adott interjúban a társalapító Marcin Iwiński burkolt nemtetszését fejezte ki a dologgal kapcsolatban. Hozzátéve, hogy ennek ellenére a The Witcher 3: Wild Hunt meg kell, hogy jelenjen Xbox One-ra is.

"Vannak emberek, akiket nem zavar a DRM, és meg fogják venni az Xbox One-t, mint elsődlegesen választott játékplatformot. Őket nem büntethetjük meg. Ugyanakkor mindig is a DRM ellen voltunk, de a piacon úgyis a vásárlóé az utolsó szó. Fejlesztőként pedig az a feladatunk, hogy a lehető legjobb tartalmat készítsük el, és annyi emberhez juttassuk el a játékunkat, amennyihez lehetséges."

Bár nyíltan nem támadják a Microsoft döntését, azér a CD Projekt RED-nek láthatóan rosszul esik, hogy pont az ő hazájuk esik ki az Xbox One idei megjelenési zónájából. Mindez mondjuk a The Witcher 3: Wild Hunt premierjét nem érinti, ugyanis a PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re készülő grandiózus RPG csak 2014 során kerül boltokba. Az E3-nak hála alant egy új videót is megcsodálhattok.

The Witcher 3: Wild Hunt -- Megjelenés: 2014 -- Gépigény: nem ismert