• Az Xbox One kontrollere eddig csak Windows 10-en volt használható vezeték nélkül
  • Most már régebbi operációs rendszereken is működik ez az opció
  • A Windows 7 és a Windows 8.1 is támogatott

Az Xbox One megjelenése után elég sokat kellett várnunk arra, hogy a konzol új perifériája PC-n is vezetékek nélkül legyen használható -- közel két évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a Microsoft kiadja a Xbox Wireless Adapter for Windows nevű eszközt, amivel 25 dollár (van ahol 50 dollár) ellenében, kábelek nélkül tud kommunikálni a számítógépünk a kontrollerrel.

De igen ám, az adapter nem működik csak úgy, ehhez egy Windows 10 operációs rendszer szükséges, aminek révén sokan kimaradtak a vezeték nélküli opcióból, mivel még nem vagy nem is akarnak Microsoft legújabb operációs rendszerére frissíteni, holott ez ingyenes.

Ez volt eddig, most azonban örömmel jelenthetjük: a Microsoft enyhített a Xbox Wireless Adapter for Windows követelményein, és immáron nem kell Windows 10-re frissíteni, a szerkezet tökéletesen működik Windows 8.1 vagy a jó öreg Windows 7 alatt is.

xbox-wireless-adapter-for-windows.jpg

Fontos még megjegyezni, hogy habár a támogatott operációs rendszerek kínálatát kibővítette a Microsoft, az továbbra is igaz, hogy az adapter nem kommunikál a Xbox 360-hoz készült irányítóval.