Mivel fent a szobájában csak esténként néz TV-t, ezért pótlás céljából mindenképp valamiféle olcsó, de nem képcsöves megoldást szerettünk volna. Kapóra is jött, hogy tavaly megnyílt a hozzánk legközelebb álló, most már csak VOLT cukorgyáráról híres városban a "Gazdaságos Áruk Boltja".
A boltban meg is találtuk a megfelelő áru és a képességű készüléket, egy 4:3 képarányú, 51cm-es Hyundai LCD TV-t, amin D-SUB bemenet is volt, így monitorként is használható lett volna. Nagy nehezen sikerült egy műszakist oda imádkozni, hogy ugyan nézzük már meg a kiállított készülék képességeit működés közben is. Sajnos a bedrótozást követően bekapcsolva a készüléket egy rettenetes hibás pixel világított a kép jobb oldalán és mivel ez volt az utolsó (vagy egyetlen, ki tudja… ) darab, ezért elálltunk a vásárlástól.
Hál' Istennek a „Gazdaságos Áruk Boltja” melletti üzletrészbe nemrég átköltözött egy elektronikai készülékek árusításával foglalkozó üzlet (a nevét szándékosan nem említem ennek sem) a város főutcájáról, így ott is volt miben válogatni. Meg is akadt hamar a szemünk a Samsung SyncMaster 941MP-n. Az előzőhöz hasonlóan ez is amolyan LCD TV-monitor hibrid, 19”-os képátlóval bír és van rajta D-SUB. Nem véletlen, hogy ennyit emlegetem ezt a D-SUB-ot, ugyanis nem titkolt szándékom, hogy még ebben az évezredben összerakjak mamámnak egy linuxos, olcsó gépet netezés céljából, így végre lecuppanna a gépem használatáról.


A doboz tartalma


A „technika” TV-nek ugyan nem nagy, (igaz nem tűnik kisebbnek az aktív képmérete, mint a régi 51cm-es TV-nek) de a 4:3-as 19”-os képátlójával, amelyhez 1280 x 1024 felbontás társul egy internetes konfighoz kiváló megjelenítéssel bír majd.
A monitor-TV elég kis dobozkában foglalt helyet, kb. fele akkorában sem, mint amiben a Samsung Syncmaster 2343BW monitorom volt. A talp rászerelése pofon egyszerű volt, egy darab csavarkát kellett kézzel beletekerni a ráillesztést követően.

Megtalpalva


Sajnos a benti szobaantennánk elég „gázos”, ezért még el kellesz bíbelődni vele a szemcsementes kép érdekében, de azt kell mondjam, hogy sokkal rosszabb eredményt vártam, mint amilyen valójában lett. Ha be van állítva rendesen egy csatorna, akkor igazán szép kép van rajta és még messzebbről sem tűnik kicsinek a képméret, pedig hozzá vagyok szokva a 72cm-es átlóhoz.
Összességében véve szerintem a készülék ideális eszköz, amolyan esti „koca TV-zőknek”, a monitoros képességeit meg remélem hamarosan kihasználhatjuk, habár attól tartok arra még várni kell egy kicsit.

táp, D-SUB, audió, euroscart és antenna csatlakozók



Oldalsó csatlakozósor



"Be van fejezve a nagy mű, igen. A gép forog, az alkotó pihen"