A hűtő

Na, valahogy így esett ez meg a hűtővel is. Lévén ahonnan a monitort rendeltem nem volt a hőn áhított Scythe Zipang, úgyhogy más után kellett néznem. Mindenképp olyan hőcsöves hűtecset akartam venni, ami felülről szívja be a levegőt a házam oldalán lévő kürtőn keresztül és nem pedig csak bent kavarja a meleget, így az igénybe vehető termékek listája tovább szűkült.
A tesztek alapján a Zipnagtól olcsóbb Gigabyte G-power Pro-t választottam. Mindenütt jól szerepelt, egyedül a kicsit nagyobb hangját rótták fel neki negatívumként, no meg a felszerelését. Mindkettőben van valami. Ahhoz hogy felrakjam először egy átlátszó műanyag keretet kellett az alaplaphoz csavaroznom, amihez persze ki kellett szedni azt a gépből. Eztán jött a pasztázás, majd a hűtőnek a keretbe ültetése, végezetül pedig két igen erős rugóval felszerelt csipesz szerűség a rögzítéshez. A kézikönyvben (persze nem magyarul) le volt mindez írva, kb 1x1cm-es (!) szürkeárnyalatos képekkel illusztrálva.
A csomag tartalma: a hűtő, az előlapi és hátlapi fordulatszám szabályzó, fél szatyornyi felfogató elem a kompatibilitás jegyében.

Where's Wally?



A talp ugyan nem tükör fényes, de legalább a hűtőcsövekkel együtt nikkelezett.



Régi és új



Profilból is szép a G-Power Pro






Az igazat megvallva, az előlapi szabályzó leginkább arra való, hogy minimumra levegyük a fordulatszámot, mert amúgy csak olyanoknak ajánlott, akik halláskárosultak. Persze 1700-as fordulaton is nagyon jól hűt, ha meg játszik az ember, akkor nyugodtan feljebb lehet tekerni, egy jó kis gránátos-láncfűrészes-lövöldözős FPS-nél nem zavaró, de a 3200-as fordulat semmiképp nem ajánlott.

"Régen"



Most


A hűtő hanghatásait leginkább a Doom (1-2) nehézségi fokozataihoz tudnám hasonlítani, pont annyi is van belőle dedikálva az előlapon.

I'm too young to die =1700rpm
Hey, not too rough =2100rpm
Hurt me plenty =2500rpm
Ultra-violance =2850rpm
Nightmare! =3200rpm



Fokozatmentes fokozatok




Memória

Mivel az előző memóriapárosom Kingmax volt, így most is abból vettem 2x1Gb-ot. Természetesen az 1066-osból, alig drágább mint a 800-as és azért jóval több potenciál van benne.
Én a Kingmax márkával tökéletesen meg vagyok elégedve, mind operatív tárak esetén, mind SD kártyáknál, nem különben a pendrive-ok esetében.

Mi lesz a következő?

Ez jó kérdés, mindenképp vagy egy új VGA, vagy pedig annak az árán egy konzol, de ez még a jövő zenéje.