Az első ilyen kütyü a Gamertag, amely az internetre kötött Xbox360-unkról szedi a profilunk adatait (kell egy live regisztráció hozzá), konkrétan azt, hogy éppen milyen játékokkal játszunk, hány achievementet gyűjtöttünk a játékkal töltött órák során, mikor kapcsoltuk be a masinát utoljára, és még néhány elhanyagolható apróságot. Ezek játékos körökben egyáltalán nem elhagyagolható információk, és a poén az egészben az, hogy az oldalunkra kihelyezett kis gamertag körülbelül tíz percenként frissíti önmagát, így barátaink, ismerőseink folyamatosan képben lehetnek a játékos megmozdulásainkat illetően. A saját gamertag-jét bárki beszerezheti ezen a linken, még regisztrálni sem kell, elég megadni a tag-ünket és aztán kedvünkre válogathatunk a számos grafikus megoldás közül.

A második kütyü igazából a poén kategória, ha ugyanis regisztrálunk a www.360voice.com oldalon, akkor gyakorlatilag egy Xbox360 blogot indítunk, amelyet nem más ír, mint a saját gépünk. Természetesen itt is arrra van szükség, hogy a gép rajta legyen a neten, és kell egy Xbox Live regisztráció is. Ha ez megvan, akkor a Voice360 intelligens rendszere elkezdi figyeli az aktivitásunkat és egy random generátorral megemlékezik minden napunkról - ha játszottunk, ha nem. Ha eredményesek vagyunk, akkor dícsér minket, felsorolja az aktuális játékainkat, számolja a pontjainkat és így tovább, ha sokáig nem kapcsoljuk be a dobozt, akkor pedig megsértődik, hanyagolva érzi magát és mindenféle teóriákat gyárt, miért is nem játszunk már napok óta. Ugyan a szövegek száma nem végtelen, akad ismétlődés, de még így is humoros posztok születnek és az ember kiváncsian várja a másnapot, hogy a szeretett gép mit oszt meg éppen rólunk a világhálón. Mindezt persze angolul, de azt hiszem ez manapság senkinek nem okozhat hatalmas problémát.


Ha esetleg valaki tud még hasonló érdekességről, az ne legyen rest, vésse ide a kommentek közé, hogy az olvasók a töbi mókát is megismerhessék.