ACER Aspire E5-774G laptop - belső:


CPU – Intel Core i7-6500U (2x2,50GHz / 3,10GHz Turbo, 4MB Cache):


A processzor teljesítménye kb. 5%-ot hoz az 5. generációhoz és nagyjából 10%-ot a 4. generációhoz képest. Továbbra is bőven elegendő a legtöbb feladatra, az általános felhasználástól kezdve a játékokig.

Kijelző – 17.3” fullHD (1920 x 1080) LED matt:


A matt színű keret nem gyűjti az ujjlenyomatokat, nem tükröződik vissza, ezért nagyon kellemes látványt nyújt, nem zavar a tükröződése, csak a kijelzőt kell figyelnünk. A kijelző is matt borítást kapott. A felbontása természetesen fullHD-s, ami ekkora méretben már kötelezőnek számít.

Memória - 8GB DDR4 2133MHz:


Memóriából 8GB-t kapunk, de ez bővíthető tovább is. A laptop hátlapját leszedve hozzáférünk a memória slot-okhoz, illetve a HDD-hez. Ez egy rendkívül szenvedős folyamat és garanciavesztéssel jár, így senkinek sem ajánlom, hogy neki kezdjen.

Grafikuskártya – nVidia GeForce GTX 950M 2GB:


Nemrég jelentették be az első 10xx-es szériás grafkártyákat az nVidia-nál, azonban nem kell félni, hiszen jól teljesít a GTX 950M és nagyobb testvérei is. Az előző generációs, de magasabb kategóriás GTX 860M-től épphogy lemarad. Ebben az árkategóriában az AMD R9 M375-öt találjuk, ami lényegesen elmarad a GTX 950M-től. Nézzünk pár játékot és mellette a két grafikuskártya fps-értékeit! Az első érték jelöli az nVidia kártyáját, a második az AMD-ét.

Mad Max - medium - 65 fps / 36 fps,
Battlefield Hardline - medium - 102 fps / 44 fps,
Evolve - medium - 49 fps / 31 fps,
FarCry 4 - medium - 56 fps / 32 fps,
Dirt Rally - medium - 90 fps / 49 fps.


Egyéb jellemzők:


A csatlakozási lehetőségek kellően le lettek fedve. A 2db USB mellett további 2db USB3.0-t kapunk és 1db USB3.1-et is kapunk. A WiFi a/b/g/n/ac-s, de mellette Gigagbit-es portot is kapunk, így maximalizálva a sebességet. Aki a filmezés szerelmese, az VGA-n vagy HDMI-n keresztül kötheti TV-re, projektorra, monitorra a gépét. Operációs rendszer nélkül érkezik, ez sokaknak pozitívum, hiszen tetszés szerint telepíthetnek operációs rendszert és programokat, kikerülve ezzel a ránk erőltetett gyári verziókat. Természetesen megkapjuk a szokásos kártyaolvasót, webkamerát, 4.0-s BlueTooth-t és optikai meghajtót is. 24 hónapos garanciát kapunk a gép mellé.


ACER Aspire E5-774G laptop - külső:


A szokásos barnás/szürkés karton doboz fogad, míg beltartalom sok meglepetést nem tartogat. Az Acer dokumentumok mellett egy driver CD-t , a tápkábelt és az adaptert kapjuk. A gép fekete színt kapott és szálcsiszolt textúrát. Mintájában hasonlít a korábban bemutatott ACER Aspire E5-575G-re.
A belső felület is hasonló, továbbviszi a fekete színt és a szálcsiszolt mintázatot. A fekete kijelzőkeret sima felületű, matt, nem gyűjti az ujjlenyomatokat. A kijelző matt borítást kapott. A felső káván helyezkedik el a webkamera, alul pedig egy pici Acer logó. A zsanérok feketék, csak úgy mint a gombok. A billentyűk szigetes elrendezésűek, fehér jelzést kaptak, illetve az egyéb funkciókat ellátó gombok kéket is.

Ez a rendszer is ismerős már 1-2 modellből… A touchpad nagyméretű, fizikai gombokat nem kapott, csak egy króm szegélyt. A baloldalon a Kensington-lock mellett lesz a venti kimenete, az USB3.1, a LAN, VGA, a HDMI és a két USB3.0. Elől lesz a kártyaolvasó és az állapotjelző LED-ek. Jobboldalra maradt az ODD,a töltő csatlakozója, a kombinált jack-bemenet és az 2db USB2.0. Hátulra nem került semmi. Itt a beépített akksit találjuk csak. A bővítés garanciavesztéssel jár, mivel a gép alsó részét teljesen le kell szedni.

ACER Aspire E5-774G laptop - vélemény:


Ahogy a bevezetőben említettük, ha a V5-591G a gamer kategória belépő szintjét képviseli, akkor az E5-575G kicsit alatta kap helyet: egy erős multimédiás/belépőszintű gamer gép tökéletes egyvelegét kapjuk. Mindent megkapunk, amire 2016 végén/2017 fordulóján szükségünk lehet:
erős, de takarékos processzor; GTX-es grafikuskártya; DDR4 memória amit bővíthetünk; fullHD kijelző; USB3.1; HDD+SSD.

Mindezt sikerült sikerült a 200.000 forintos kategóriában tartani, így kínálva tökéletes választást azoknak, akiknek egy kifejezetten gamer gép drága, azonban többet szeretnének, mint amit egy konzumer multimédiás gép nyújthat. Rendkívül elégedettek vagyunk ezzel az összeállítással, kitettek magukért Acer-ék!