A barnás-szürkés kartondoboz sok újdonságot nem rejt. A gépet egy textiltasakban találjuk a szokásos papírok, driver cd, tápkábel és adapter mellett. Egy kifejezetten előnyös kinézetű gépről van szó. Tipikus példája annak, hogy egy szép külsővel több „piacot” is szépen le lehet fedni. A fekete, szálcsiszolt ház nagyon elegáns, profi megjelenést mutat, ugyanakkor nem annyira komor és csúnya, mint például egy ThinkPad. A vékony dizájn, finom ívek és az a minimális króm díszítés kellő fiatalos ízt hoz magával. A fedlapon az Acer logót kicsúsztatták a szélre, ezen kívül nem is találunk semmi egyebet. Nem is szükséges, jól néz ki így egyszerűen.

A zsanér két ponton fog, köztük találunk 2 LED-et, az egyik az „ON”, míg a másik a „Charging” állapot. Az ACER készülék baloldalán találunk egy USB-t, mellett egy vékony kis power gombot. Hasonló, mint a tableteken. Az elülső oldalon nem találunk csatlakozót. Jobboldalon egy kombinált jack-bemenet, kártyaolvasó és USB kapott helyet.


Hátulra került a csatlakozók nagyja. Számomra ez abszolút pozitívum, szeretem, hogy nem kell körbeszurkálni mindennel a gépet, hanem szépen el lehet rendezni a kábeleket. Itt fogjuk megtalálni a LAN-csatlakozót, az USB3.0-t, a DisplayPort-ot, a HDMI-t, két ventilátor nyílást, egy kensington-lock-ot és a töltőcsatlakozót. A gép alján, a két elülső sarokban találjuk a 2x2 hangszórót.

Ha nekiállunk csavarozgatni (el leszünk vele egy darabig…), akkor megszabadulhatunk a műanyagtól és végre hozzáférhetünk a HDD-hez és a memóriához. Alapból 4GB memóriát kapunk, ami az alaplapra van rögzítve. Ezt maximum 1 db 8GB-s modullal egészíthetjük ki. A merevlemez cseréje nem fog gondot okozni. Hogy miért? Mert nincs rögzítve.  Elég fura megoldás, de tényleg így van. A fedlapot felhajtva egy matt keret kijelző fogad, középen a webkamerával. A belső felület nagyon szép, rendezett, kerül mindenféle giccseskedést.

Szigetes elrendezésű gombokat kapunk, kellő távolsággal így nehéz lesz félreütni. Az enter és az ű, illetve a shift és az í egy „megosztott nagy billentyűként” helyezkedik el. Kapunk még teljes értékű numpad-ot is. A touchpad pedig hatalmas.

Belül is igazán izgalmas dolgokat találunk. Először is, egy i3-4010U, energiatakarékos, kétmagos processzort. 1,7GHz alapórajellel biztosak lehetünk benne, hogy bármilyen feladattal elbír, ami egy átlagos felhasználás során vagy iskolában elénk kerül. A legjobb rész természetesen a kijelző. 15.6”-os méretű, fullHD felbontású IPS kijelző, matt bevonattal. Talán ez a legjobb kombináció, amit el lehet képzelni.

A grafikuskártya egy GeForce GT720, 2GB dedikált memóriával. Nem egy egetverő kártya, a belépő kategóriában régóta ismerős lehet sokaknak. A memória 12GB-ig bővíthető. Merevlemezből 1000GB-t találunk a burkolat alatt, azonban ezt könnyen cserélhetjük egy SSD-re. Sőt, ez mindenképpen javasolt.

A WiFi a/b/g/n-es, de kapunk mellé Gigabit-es LAN-t és BlueTooth-t is, így a csatlakozással nem lesz baj. 2 darab USB és 1 darab USB3.0 portot kapunk. Kártyaolvasónk is van, így azonnal importálhatjuk fotóinkat, videóinkat. A HDMI csatlakozó mellé DisplayPort-ot is kapunk, ami még jóval komolyabb, drágább gépekben sem szokott meglenni. Az akkumulátor 4 cellás. Operációs rendszer nem érkezik a géppel, azonban 24 hónapos futáros garancia igen.
135.000 forint körüli áron ennél jobb laptop egészen biztosan nincs a piacon. Tökéletes megoldás otthonra, irodába vagy iskolába. Akinek szűkös a kerete, az nyugodtan vágjon bele, később úgy is tudja növelni a memóriát és manapság már olcsón tud SSD-re cserélni.