A 7 inch-es kistestvértől sok dolgot örökölt az Asus FonePad 8 tablet változat: 4.2.2-es Android fut, 1280x800-as a felbontás és négymagos Atom proci adja az Asus Fonepad 8 tablet alapját. A grafikus feladatokat a PowerVR G6430-as GPU látja el, 1GB memóriával és 8GB vagy 16GB háttértárral. Ráadásul 2 micro-SIM kártyát fogad.

Asus FonePad 8 tablet - külső


Jogosan merül fel a kérdés, hogy az Asus ugyanazt a táblagépet adta-e ki nagyobb kijelzővel… A sok hasonlóság ellenére azért több erő szorult az Asus FonePad 8 tabletbe és még hűvösebb is marad.
Ahogy korábbról már kiderült (ZenFone, MemoPad), az Asus bátran nyúl a színekhez és a szokásos fehéren és feketén kívül piros és arany színű változat is elérhető lesz. A előlap műanyag, de erős, kifejezetten masszív, ugyanakkor mégis kellemes tapintású. Az Asus FonePad 8 tablet tényleg bírja a gyűrődést, nem nyikorog, nem ropog. A hátlap más anyagból készült, ez már gumírozott, így nagyon jó fogást biztosít.


Asus FonePad 8 tablet - processzor


A processzor az alig pár hónapja megjelent, Moorefield kódjelű Atom Z3560-as, amely 4 magos és 1,83GHz-n üzemel. A 22 nanométeres technológiának köszönhetően a teljesítmény nőtt, azonban a fogyasztás csökkent. A legtöbb okostelefonhoz és tablethez képest magokra vetítve nagyobb teljesítményt hoz az Asus FonePad 8 tablet. Sőt, a Snapdragon 805-ös processzornál is jobb eredményeket hoz egyes tesztekben. Nyugodtan állíthatjuk, hogy jelen pillanatban az egyik legerősebb processzorról van szó.

Folytatásért kattints a DigiPrime.hu weboldalára.