Az ASUS K55VJ laptopsorozat számos konfigurációban létezik, amely az átlagostól egészen a prémium felszereltségig is terjedhet. Ahogy az elődöknél is már megszokott szögletes formák és lekerekített sarkak jellemzik az Asus K55VJ laptop konstrukcióját. A külső borítás többnyire műanyag, de ez egyáltalán nem rontja az összképet. Az ASUS K55VJ laptopnál felhasznált jó minőségű anyagok nagyon szilárd szerkezetet alkotnak. A billentyűzet alatt lévő alumíniumborítás inkább a stílusosabb megjelenést, mintsem a stabilitást szolgálja. Az ASUS mellőzte a fényes felületeket, ezért az ASUS K55VJ laptop kényelmesen használható akár a kinti napsütésben is.

Felszereltség


A laptop gazdagon fel van szerelve különböző csatlakozó egységekkel, így az ASUS K55VJ laptop szinte minden helyzetben megállja a helyét. A gyors adatforgalom érdekét szolgálja a 2 darab USB 3.0 port, amely akár 10x gyorsabb adatátvitelt képvisel, mint elődje. A HDMI kimeneten keresztül az ASUS K55VJ laptop akár egy síkképernyős televízióval is összekapcsolható. Az internethez való csatlakozásra szolgál a LAN egység, vagy a vezeték nélküli WiFi rendszer. A képernyő méretből (15,6”) kiindulva teljes értékű billentyűzettel van felszerelve az Asus K55VJ laptop. A billentyűk elhelyezésének szempontjából egyetlen kifogás adódik, hogy az irányt jelző gombok nincsenek jól elkülönítve, így használatuk során gyakran oda kell tekinteni. A nagyméretű touchpad kellemesen használható. A beépített gombok pontosan reagálnak. Mindegyik laptop kijelzője 15,6 hüvelykes és HD felbontást támogat. A LED háttérvilágítás fényereje tetszés szerint szabályozható. A konkurensekkel szemben az Asus K55VJ laptop kijelzője nem annyira fényes, így jobb látási viszonyokat biztosít. A gyári adatok szerint az Asus K55VJ laptop akkumulátora 4-5 órát bír ki. Ezt sajnos nehéz behatárolni, mivel a nagyobb teljesítménnyel rendelkező modellek kevesebb időt bírnak ki. A hangszórók átlagon felüli hangzást biztosítanak, amivel élvezetesebbé válik a zenehallgatás és filmvetítés.

Hardver rendszer


Az ASUS K55VJ laptop központját a legújabb Intel Core processzorok alkotják. Teljesítménytől függően választható Intel Core i3, i5, i7 processzorokkal, amiket a szokásos technológiák is támogatnak. A Turbo Boost technológia csak az erősebb Core i5, i7 modelleknél található meg. Az Asus K55VJ laptop 2 memóriamodullal látták el, a második a billentyűzet alatt található. A DigiPrime.hu laptop webáruház -ban akár 16GB nagyságú memóriával is megvásárolható az ASUS K55VJ laptop. Az Intel Core i3 processzorok teljesítménye is bőven elegendő az általános felhasználók számára. A nagyobb teljesítményt igénylők számára az erősebb verziók ajánlottak. Kívánság szerint az adatok tárolására akár 1TB nagyságú merevlemez is rendelkezésre állhat. A megjelenítést az integrált Intel HD 4000 grafikai mag biztosítja. Szükség esetén bekapcsol az Nvidia Geforce GT 635M dedikált videokártya is, amely nagyobb teljesítményt nyújt. A kisebb igényű játékok futtatására tökéletesen megfelel.

Vélemény


Elsősorban azok számára ajánlott az ASUS K55VJ laptop, akik egy elérhető multimédiás készüléket szeretnének, és alkalmanként játékok játszására is felhasználnák. Nagy előny, hogy a megfizethető ár mellett az ASUS K55VJ laptop dedikált videokártyát kapott. A megjelenés is vonzó, a műanyag és az alumínium stílusos összhatást kelt. A teljesítményre sem lehet panaszkodni, mivel az Ivy Bridge alapú processzorok nagy teljesítményűek és alacsony energiafogyasztásúak. Mindenki számára ajánlott a K55VJ laptop, mivel az igényesebb felhasználók számára is tartogat meglepetéseket.