ASUS R704 laptop megjelenés


Már a megjelenés is elárulja, hogy az ASUS R704 laptop -ot az olcsó anyagfelhasználás jellemzi, de a kialakítás hűen tükrözi a jelenkori divatot. A matt borítást egyáltalán nem tartjuk rossz választásnak, mivel elrejti az általunk hagyott ujjlenyomatokat. A 17 hüvelykes kijelző méret ellenére az ASUS R704 laptop stabil szerkezettel rendelkezik, és még a kijelzőt tartó pántok merevségére sem lehet panaszunk. Kategóriáján belül a 3 kilogrammos súly és a 3,5 centiméteres vastagság átlagosnak mondható, de ha ennél is jobb paramétereket szeretnénk, akkor magasabb árkategóriában kell keresgélnünk.

ASUS R704 laptop csatlakozók


A nagy méretnek köszönhetően az ASUS R704 laptop minden szükséges csatlakozó egységgel rendelkezik, úgymint az USB portok, internet, analóg és digitális képernyőkimenet. Az ASUS R704 laptop támogatja a 3.0 USB szabványt, aminek köszönhetően gyorsabb adatforgalom bonyolítható le egy külső hordozó és a laptop között. A HDMI segítségével az ASUS R704 laptop akár egy nagyképernyős televízióval is összekapcsolható, így az internetről letöltött videók sokkal élvezhetőbbé válnak. A vezeték nélküli online kapcsolatról a beépített Wifi rendszer gondoskodik.

ASUS R704 laptop irányítás és megjelenítés


Az ASUS R704 laptop nem rendelkezik érintőképernyővel, de ez egyáltalán nem jelent hátrányt. A tervezőknek nem okozott gondot a billentyűzet elhelyezése, ami különálló numerikus részt is tartalmaz. Sajnos a háttérvilágítás lemaradt az ASUS R704 laptop billentyűzetéről, de nem kívánhatunk túl sokat egy középkategóriás laptoptól. Az enyhén süllyesztett touchpad lehetett volna kicsit nagyobb, de ami a legfontosabb, hogy kiválóan érzékeli az ujjaink érintését. Az egérgombok teljesen beleolvadtak az érintőfelületbe és használatuk során enyhe késedelmet éreztünk. Összességében a beviteli eszközök jól teljesítenek, amivel az átlagos felhasználók biztosan meg lesznek elégedve. Kellemes meglepetést okoz az ASUS R704 laptop HD+ felbontású kijelzője, amelyen keresztül jobban beleélhetjük magunkat a filmek, vagy a játékok világába. Kültéri használat során a fényes felület kissé zavaró lehet, de az ASUS R704 laptop amúgy sem számít egy igazi világutazónak.

ASUS R704 laptop teljesítmény


Az általunk kipróbált ASUS R704 laptop harmadik generációs Intel Core i5-3230M processzorral büszkélkedhet, ami elsősorban a nagy teljesítményre, és megbízhatóságra épít. Az igényesebb felhasználók értékelni fogják a 6GB memóriát és a dedikált grafikus kártyát. Az Nvidia Geforce GT 720M 2GB videokártya segítségével az ASUS R704 laptop jól kezeli a legújabb játékokat, sőt alacsonyabb felbontáson még az igényes szoftvereket is kiválóan használhatjuk.

ASUS R704 laptop vélemény


Véleményünk szerint az ASUS R704 laptop mindenképp ésszerű választás lehet az otthoni felhasználók számára, akik szeretnének egy jó teljesítménnyel és gazdag felszereltséggel rendelkező notebookhoz hozzájutni. Az ASUS R704 laptop kiegyensúlyozott teljesítményének köszönhetően háttérbe szorulnak a gyengébb tulajdonságok.