ASUS R.O.G. G11CB - külső:


A fekete-barna karton doboz nem sokat sejtet. Mivel épített készülékről van szó, így nem sok mindent fogunk kapni, mindössze egy kis dobozt találunk, amiben pár Asus-os tájékoztató füzetet illetve egy tápkábelt találunk. Lépjünk is tovább, mivel úgy is a G11 lesz az, ami számít, nem a csomagolás…

Ha kicsomagoljuk, akkor már sejthetjük, hogy mit is tartogat a gépezet. Minden elemében süt róla, hogy egy hardcore készülékről van szó. A gép frontján egy 4 részre osztott, fekete lakkos panelt kapunk. A legfelső mindössze dísz, ez alatt találjuk az optikai meghajtót. Alatta ismét egy díszbetét, a szokásos Asus króm logóval. Legalul találjuk a csatlakozóknak szánt panelt: két USB3.0, két USB2.0 és köztük egy kártyaolvasó helyezkedik el. Ezt a fekete panelt fogja közre két pirosan világító LED. Rendkívül szép megoldás, nagyon jól néz ki. A főpanel alatt egy mattos borítással, futurisztikus mintával és piros LED-ekkel díszített rész következik, ahol finoman megbújik a power gomb.

A gép jobboldalán pát matricán egy finom oldallapi mintán kívül nem találunk semmit. Hátul a tápkábel csatlakozóján kívül rengeteg egyéb bementet találunk: töltős USB, HDMI, VGA, 2 darab USB3.1, 2db USB3.0, LAN, a legkülönbözőbb hangbemenetek, illetve a monitorhoz találunk még HDMI és DVI-csatlakozókat.

Baloldalon a szellőzőpanelt találjuk, mellette egy finom piros díszítéssel. A gép tetején mikrofon és fejhallgató bemeneteket találunk, illetve a frontpanelhez hasonló mintát.

ASUS R.O.G. G11CB - specifikáció:


Processzor - Intel Core i7-6700HQ:
Az alig pár hete megjelent Skylake családba processzor 4 magos, magonkénti 2,6GHz-s órajellel. Természetesen akár 3,5GHz-ig fel tud ugrani az órajel és támogatja a Hyper-Threading-et, azaz virtuálisan 8 szál is elérhető. Az előző generációs megfelelőjénél nagyjából 5%, míg az azt megelőzőhöz 10%-os teljesítményjavulást ért el. Integrált grafikuskártyájában is fejlődött. Az Intel HD Graphics 530-as egyes alkalmazásoknál, játékoknál felveszi a versenyt az nVidia GT920M-mel is.

Grafikuskártya – nVidia Geforce GTX 980 4GB GDDR5:
Talán a legegyszerűbb az lenne, hogyha annyit mondanánk, hogy az egyik legjobb asztali grafikuskártya…Mindent tud, amire szükségünk lehet. A 4K/UHD felbontás nem okoz problémát, csak úgy, mint pl. a több kijelzős játék, akár magas beállítások mellett. A második generációs Maxwell-családba tartozó GPU olyan extrákkal rendelkezik, mint pl. a G-Sync, 3D Vision PhysX, GPU Boost 3.0, virtuális valóság kompatibilitás, de természetesen SLI-be is lehet kötni.

Háttértár – 1TB HDD + 256GB M.2 SSD:
Tökéletes kompromisszum a tárolás és a gyorsaság között. A 256GB-s SSD megfelelő sebességet biztosít, mindemellett a kedvenc szoftvereinket is feltelepíthetjük, így garantálva a gyors rendszerfelállást és alkalmazás indítást. A HDD-n tárolhatjuk adatainkat, játékainkat, kellő tárhelyet biztosít.

Memória – 16GB DDR4 2133MHz:
Akár 32GB memóriát is megeszik a G11CB, így biztosak lehetünk benne, hogy egyhamar nem futunk ki a RAM-ból. A DDR4-es memória 35%-kal erősebb az 1600MHz-s társánál, míg az alap, 1033MHz-s DDR3-nál 100%-kel hoz nagyobb sebességet.

Egyéb jellemzők:


A készülék 8x-os BluRay optikai meghajtóval, két antennás BlueTooth 4.0-val, AC-s Wifi-vel van szerelve, továbbá gyári Windows 10 Home-mal érkezik.
Nem a csomag része, azonban a tesztkörnyezethez tartozik a következő 3 hamisíthatatlan Asus gamer termék:

Egér – Asus Gladius:
Egy minden ízében játékra optimalizált, vezetékes egérről beszélünk, ami ergonómiailag egy célt tűzött ki: az FPS játékosok legjobb fegyvere legyen. Az oldalán található minta nem csak feldobja az egér külsejét, hanem haszna is van: nagyon jó fogást biztosít. A DPI-t az erre dedikált gombbal tudjuk állítani. Ezt közvetlenül a nagyon finoman reagáló görgő alatt találjuk. A világító R.O.G. logó mellett további két LED felel a megvilágításért, az egér oldalán.

Headset – Asus Cerberus:
60mm-es hangsugárzókat kapott a headset, hogy minden helyzetben téged segítsen! Lehet szó játékról vagy zenehallgatásról, minden szituációban élethűen szól. Ha befejezted a LAN-partit és hazafelé tartasz, akkor csak lekapod a mikrofont és egy dizájnos, menő headset-et kapsz.

Billentyűzet – Asus G01:
A sötétszürkés billentyűzet nagyon elegáns, szolid szürkés jeleket kapott. Kifejezetten elegáns első ránézésre, azonban ha bekapcsoljuk, akkor megjelennek a gamer jelek, mint például a háttérvilágítás és a két oldalon helyet kapó LED-csík. A hangerőt egy erre dedikált potméterrel állíthatjuk.

Kijelző – Asus PB279G:
Csak címszavakban: 4K felbontás, 27 hüvelyk, 100% sRGB színtér, 10 bites színmélység, IPS kijelző. Játékra és munkára is kiváló választás.

ASUS R.O.G. G11CB - használat:


Lehet, hogy felesleges ebbe a részbe belekezdeni, mert minden eddigi rekordot megdöntött a G11CB. Mind játékoknál, mind teszteknél kiemelkedő eredményeket ért el és mindenkit maga mögé taszított. Az eddigi legerősebb gép, amit teszteltünk. A gyári Windows 10 telepítésének gyors befejezése után a tesztprogramok futtatásával kezdtünk, az eredmények magukért beszélnek.