A gépet egy igen nagy piros-fekete dobozban kapjuk, mint a képen is látható. Magában a dobozban túl sok érdekesség nincs, egy kisebb dobozban kapjuk a tápkábelt és az ASUS papírokat. Ezeken kívül csak maga a gép van a csomagban. A gépházra, ha ránézünk, már ott látjuk, hogy nem egy mindennapi konfigurációról van szó. A felső panel, ha fel van hajtva, akkor csak azt látjuk a gépből, amin az ASUS felirat és a ROG logó található. A panelt úgy tudjuk „lehúzni”, hogy kissé benyomjuk és már elénk is tárul az optikai meghajtó és kártyaolvasó foglalatok. A gép előlapján található még 2db USB 2.0, 2db USB 3.0 valamint 1-1 mikrofon és fülhallgató csatlakozó.


A gép teteje úgy van kialakítva, hogy van egy kis bemélyedés rajta így ott kényelmesen lehet tárolni CD-ket, DVD-ket, pendrive-okat. A gép jobb felső sarkában van a viszonylag kicsi power gombja, bal felső sarkában pedig a „speed” gomb, ami a Turbo Gearrel aktiválja a túlhajtást a CPU minden magján így eléri a 4,1 GHz-es sebességet újraindítás nélkül. Ekkor az alsó LED, ami alapjáraton kéken világít átvált pirosra ezzel jelezve a túlhajtott állapot futását.


A gép hátulja esztétikailag nem nyújt újabb vizuális élményt, de megannyi portot találunk rajta. Ezek pedig a következők:

- 4 db USB 3.0
- 2 db USB 2.0
- 1 db PS/2 csatlakozó (billentyűzet/egér)
- 1 db DVI-D
- 1 db HDMI ki
- 1 db VGA (D-Sub) ki
- 1 db RJ45 LAN
- 1 db 8 csatornás audio
- 1 db S/PDIF ki (audio jack)

Ezeken kívül még számos csatlakozót találunk a GTX 980 videókártyán is. A gép a SonicMasters technikával is fel van szerelve, ami az asztali gépekben található legjobb hangrendszer. Nagyfelbontású 8 csatornás audio. Az optimalizált hanghatások a gamereknek óriási előnyt jelenthetnek, a lövések és léptek leghalkabb neszének érzékelésével így elősegítve a virtuális háborúban való tájékozódásukat.

A gép háza az intelligens hűtés miatt úgy lett kialakítva, hogy a hideg levegő a z előoldali rács felől haladjon a rendszer felé, a meleg levegő pedig hátul távozzon a rendszerből. A gépházban ezen kívül még további apróbb szellőzők lettek kialakítva a kedvezőbb hűtés érdekében. A CPU vízhűtéses rendszerrel van ellátva így jóval hatékonyabb és halkabb hőleadást biztosít. Optikai meghajtója Tálcás Supermulti DVD RW ami 24x-es sebességen tud írni. Blu-Ray kombinált és Blu-Ray író is egyben.

A behemótot egy 700W-os táp eteti és egy 4. generációs Intel Core i7 CPU hajtja, egész pontosan az i7-4790K. 4 maggal rendelkezik és maximum frekvencián 4,5GHz-el képes pörögni. Az általunk tesztelt konfiguráció 16GB DDR3-as rammal érkezik, ami 1600MHz-s. Ezt a számot a későbbiekben 32GB-ig lehet bővíteni, ami még gamerek körében is több, mint elegendő. Videókártyaként egy GeForce GTX 980-at kaptunK, ami többmonitoros megjelenítést is biztosít. 4GB GDDR5-ös rammal rendelkezik és igen jó eredményeket ért el a tesztek során.

A mi konfigunk 2TB HDD-vel és 256GB SSD-vel érkezett így a gyorsaság és tárhely tekintetében sem kellett kompromisszumot kötni. A 256GB-s SSD-n bőven elfér a Windows és rajta kívül még jópár játék és program, a HDD-n pedig van elég hely bármiféle egyéb dolgot tárolni. A gép egy előtelepített Windows 10 oprendszerrel érkezik.

A gép belső elrendezése is profi, esztétikus munka, sehol nincs felesleges kábel, ami esztétikailag belerondítana a képbe vagy esetleg a levegő áramlását gátolná.

Mindent egybevetve nem meglepő, hogy az ASUS második éve nyeri el az olvasók díját elégedettség tekintetében és harmadik éve az otthoni kategóriában. Folyamatos innovációi és vásárlói igénye legjobban való kielégítése miatt nem csoda, hogy népszerű az asztali PC-k piacán is. 3 év gyártói háztól-házig garanciája pedig biztosíték arra, hogy tudja az ASUS, hogy mit ad ki a kezei közül. Az igazi gamernek egy igazi erőmű jár, amit bátran ajánlunk a G30AK formájában!