Az utóbbi időben egyre jobban elterjedtek a különböző mobil hibrid technológiák. Ma már kevesen emelik fel a fejüket, ha olyat hallanak, hogy egy laptop tabletként is használható, vagy egy tablet akár telefonálásra is alkalmas. Az ASUS Transformer AiO P1801 megalkotásával egy újabb hibrid technológia jelent meg a számítástechnika piacán. Az ASUS forradalmi újításaként számon tartott ASUS Transformer AiO P1801 készülék egy egyedi kialakítású minden egyben PC, melyet könnyedén átalakítva tabletként is használhatunk.

Felhasználhatóság


Az ASUS Transformer AiO P1801 tablet és asztali számítógép üzemmódban is használható. A PC üzemmódban az Asus Transformer AiO P1801 egy nagy teljesítménnyel bíró számítógép, ami Windows 8 operációs rendszert használ. Szükség esetén a 18,4 hüvelykes Full HD felbontású kijelző tabletként is használható, ami viszont már Android rendszerrel van ellátva. Az Asus Transformer AiO P1801 egy kiváló minőségű, innovációs és megbízható hibrid tablet és minden egyben PC, mely kivételes tulajdonságainak köszönhetően egyedi technikai fejlesztés a piacon.

Teljesítmény


Ebben a helyzetben különbséget kell tenni az egyes üzemmódok alapján, mivel a tablet egy saját külön rendszerrel és felszereltséggel rendelkezik. A DigiPrime laptop webáruház kínálatában szereplő ASUS Transformer AiO P1801 PC az Ivy Bridge alapú Intel Core i5-3350P (4 x 3,10 GHz / 3,30 GHz Turbo), vagy Intel Core i7-3770 (4 x 3,40 GHz / 3,90 GHz Turbo) processzor működteti. A lenyűgöző teljesítmény bármely helyzetben helytáll, sőt esetenként a Turbo Boost technológia is besegíthet. Az ASUS Transformer AiO P1801 PC memória nagysága akár 8 GB is lehet, amely a legbonyolultabb programok használatával is elbír. Az adatok tárolására akár 2 TB nagyságú merevlemezzel is megvásárolható, amire számos adat menthető el.

Grafika és kijelző


Az ASUS Transformer AiO P1801 kiváló grafikai hátteréről az Nvidia Geforce GT 730M videokártya gondoskodik. A 18,4 hüvelykes kijelző Full HD felbontást nyújt, amelynek köszönhetően mindig tiszta és éles képet kapunk. Mivel a Transformer AiO P1801 módban is használható, nem hiányozhat az érintésvezérelt funkció sem. Az IPS panel gondoskodik arról, hogy minden szögből kiváló látási viszonyokban legyen részünk.

Csatlakozók


A csatlakozók terén sem szenved hiányt az Asus Transformer AiO P1801, mivel 5 darab USB porttal, HDMI-vel, LAN-nal és kártyaolvasóval is fel van szerelve. A Transformer AiO P1801 táblagépes módban teljesen más paraméterekkel rendelkezik, mivel a zavartalan működésről itt már egy NVIDIA Tegra 3 Quad-core processzor gondoskodik. A 2 GB memória és a 32 GB eMMc Flash tárhely is tükrözi, hogy a tablet üzemmód is bivaly erőt képvisel. A csatlakozók terén is minden szükséges megtalálható a Transformer AiO P1801 PC-ben, mint például a kombinált audioegység, a dokkoló port, kártyaolvasó, mini USB 2.0 és Kensington zár. Nagy érdekesség, hogy külön az Asus Transformer AiO P1801 tablet módban Android 4.1 Jelly Bean rendszert használ, ami magába nem is oly meglepő, de dokkolás után már az Asus Transformer AiO P1801 minden egyben PC Windows 8 operációs rendszerre vált át.



Vélemény


Az ASUS leleményes fejlesztőinek köszönhetően a Transformer AiO P1801 egy rendkívül sokoldalú és hatékony, minden egyben PC. Gondoljunk csak bele, hogy az otthon elvégzett munkát átmentjük a tablet memóriájára, és egy könnyed mozdulat után bárhová magunkkal vihetjük! Mindenki számára ajánlott az ASUS Transformer AiO P1801, mivel sokoldalú és minden feladattal meg tud birkózni. A multimédiás célú felhasználók között is közkedvelt az AiO P1801. Az IPS-panellel ellátott Full HD felbontású kijelző lélegzetelállító képet nyújt. Az 5 db. USB csatlakozó közül 4 darab támogatja a 3.0-s szabványt, amivel akár 10x gyorsabb adatforgalom érhető el. A multi-touch érintőkijelzővel az ASUS Transformer AiO P1801 kényelmesen kezelhető. A tablet rész is jól megállja a helyét, mivel teljesítményben számos vetélytársat maga mögé utasít. Bár a tablet méretei nem a legoptimálisabbak, de egy kisebb kijelzővel már nem képviselné azt a célt, amire a gyártó szánta, mert az ASUSTransformer AiO P1801 elsősorban egy teljes értékű minden egyben PC.