Az ASUS igyekezett létrehozni egy saját laptopkategóriát, ami nagyon közel áll az ultrabook-kategóriához. Az ASUS U500 laptop a prémium kategória képviselője, ami viszonylag karcsú alakjával, jó felszereltségével és nagy teljesítményével vonja magára a figyelmet. Elsősorban az igényes felhasználók számára készült. A Zenbook család tagjaként örökölte a kivételes megjelenést. A vonzó vékony test polírozott alumíniumból készült. A tervezők odafigyeltek minden apró részletre, aminek köszönhetően az Asus U500 laptop minden szempontból tökéletes külsőt kapott. A laptop teste fokozatosan vékonyodik, legvastagabb pontja csupán 1,97 cm.

Felszereltség


Az ASUS U500 laptop gazdag felszereltséggel büszkélkedhet. Az egyes csatlakozók a laptop két oldalára kerültek. Jobbra található egy USB 3.0 port, a kártyaolvasó, a mikrofon konnektor és a mini Displayport kimenet. Bal oldalt kapott helyet további két darab USB 3.0, LAN, HDMI- és audió-kimenet. A magasabb színvonalú kapcsolattartást egy HD webkamera szolgálja. A teljes értékű billentyűzet numerikus blokkal is el van látva. A billentyűzet emellett háttérvilágítást is kapott, amely segíti a munkavégzést akár gyenge fényviszonyok mellett is. A touchpad felülete egységes, a pontos használat érdekében az egérgombok ki lettek emelve. A prémium kategóriához hozzá tartozik a kivételes hangzás is, amit a Bang & Olufsen ICEpower hangszórók biztosítanak.

Kijelző


Az ASUS U500 laptop képernyője 15,6 hüvelykes, ami 1920 x 1080-as, natív Full HD felbontással büszkélkedhet. A nagy felbontású IPS kijelzőnek köszönhetően remek a fényerő és a képminőség. A jó minőségű hangszórókkal együtt az U500 laptop kiváló multimédiás eszköz, amivel garantált a szórakozás. Az érintőképernyőnek köszönhetően a Windows 8 operációs rendszer kényelmesen és gyorsan irányítható. A képernyő az összes versenytárssal szemben megállja a helyét.

Teljesítmény


A kivételes teljesítményről a harmadik generációs Intel Core i7-3632QM (4 x 2,20GHz / 3,20GHz) processzor gondoskodik. A Turbo Boost technológiának köszönhetően a processzor akár nagyobb teljesítményre is képes. A processzor a 22 nm Ivy Bridge technológiára épül. Az integrált grafikus chip mellett az ASUS U500 laptop egy különálló GeForce GT 650M grafikus kártyával is rendelkezik. Ez a videokártya lehetővé teszi a viszonylag sima játékmenetet, akár az igényesebb játékok esetében is. A bonyolultabb alkalmazások esetén a 4GB DDR3 memória bőven elegendő. A gyors adatforgalom érdekében az Asus U500 laptop egy 512GB nagyságú SSD-t kapott.

Összegzés


A laptop bőven teljesít minden, a prémium kategóriától elvárt követelményt. Bár ezt a magas színvonalat meg kell fizetni, mégis az ASUS U500 laptop esetében ezt megéri. Csak dicsérni tudjuk a megjelenését, teljesítményét és felszereltségét. Elsősorban az igényes felhasználók számára ajánlott. A laptop tökéletesen helyettesít akár egy asztali készüléket is.