Asus X550CC laptop megjelenés


Az egész felszín műanyagból készült, ami egyáltalán nem számít hátránynak, mivel az Asus X550CC laptop még így is magában hordozza a Zenbook irányvonalat. A fedélen lévő koncentrikus körök éppúgy megtalálhatóak az Asus X550CC laptopnál, mint az Ultrabook esetében. Kézben tartva természetesen azonnal észrevesszük a minőségbeli különbségeket, de megnyugtathat az a gondolat, hogy gazdaságilag racionális döntést hoztunk, amikor az Asus X550CC laptop mellett tettük le a voksunkat. A laptop szerkezet meglepően masszív, ezért ebből a szempontból igazán nem érheti panasz az Asus X550CC laptop -ot. A matt kialakítás inkább számít elegánsnak, mint hivalkodónak, de legalább jól elrejti az általunk hagyott ujjlenyomatokat.

Asus X550CC laptop irányítás és kapcsolatok


A kijelző felnyitása után sem fogunk csalódni a kivitelezésben. A teljes értékű billentyűzettel felszerelt Asus X550CC laptop minden elvárásunkat kielégíti. A billentyűk diszkrét fekete kivitelezése tökéletesen beleillik a szürke környezetbe. A gyártó törekedett a gombok optimális működésére, és a korábban felmerülő hibákat többé-kevésbé orvosolni is tudta. Jó látni, hogy nem csak a felsőkategóriás laptopok kapnak kiváló minőségű alkatrészeket, hanem már néhány középkategóriás laptop is elmondhatja ezt magáról. Az Asus X550CC laptop touchpad-ja átlagosnak mondható, bár kissé nehezményeztük, hogy az egérgombok nincsenek kellően kihangsúlyozva. Az érintőfelületen keresztül egyszerűen és jól irányítható a kurzor. Az Asus X550CC laptop előnyös ára miatt valamivel kevesebb csatlakozóval rendelkezik, elsősorban a 2 darab USB-t tartjuk kevésnek. A jó hír viszont, hogy az egyik USB 3.0, és nem hiányzik a LAN, VGA, HDMI és a kártyaolvasó sem. Az Asus X550CC laptop jobb oldalán csak az optikai meghajtó és a Kensington zár kapott helyet.

Asus X550CC laptop kijelző és grafika


Az Asus X550CC laptop HD felbontást kínál, amelyre viszont egyáltalán nem lehet panaszunk, mivel a képi megjelenítés sokkal tisztábbnak tűnik, mint az előző generáció HD felbontású kijelzője. Az Asus X550CC laptop egyik nagy előnye, hogy a matt felszín egyáltalán nem tükrözi vissza a napsugarakat, ezért kültéri használatra is kiválóan alkalmas. Ha mindenképp szeretnénk nagyobb felbontású kijelzőt, akkor bizony egy szinttel magasabb kategóriában kell keresgetnünk tovább. Az Asus X550CC laptop neve utal a dedikált grafika jelenlétére. Az új generációs Nvidia Geforce GT 720M 2GB videokártya jócskán megnöveli a szabadidős lehetőségeket és teljesítményének köszönhetően a gamer laptop kategóriában is megállja a helyét.

Asus X550CC laptop teljesítmény


Az Asus X550CC laptop teljesítményéről a harmadik generációs Intel processzorok gondoskodnak. A legigényesebb felhasználók számára ajánljuk az Intel Core i7 típussal ellátott konfigurációnkat, amelyet akár 8GB memória támogat. A gyengébb Asus X550CC laptop konfigurációk is megállják a helyüket a hétköznapokban, de ha igényesebb programokkal dolgozunk, akkor érdemesebb választanunk az i5/i7 processzorokkal szerelt konfigurációkat. A széleskörű konfigurációs lehetőségek közül szinte bárki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb Asus X550CC laptopot.

Asus X550CC laptop vélemény


Az általunk tüzetesen megvizsgált Asus X550CC laptop összességben jól teljesített, bár az alacsonyabb árszint miatt néhány hiányosságot is észleltünk. Mindenképp ki kell emelni a vonzó megjelenést, a jó teljesítményt és a HD felbontású matt kijelzőt. A negatív oldalra az USB portok száma (csupán 2 darab) és a touchpad alulkezeltsége került, bár ezek nem számítanak túlzottan nagy hátránynak. Elsősorban azok számára ajánljuk az Asus X550CC laptopot, akik szeretnének egy univerzális és gazdag felszereltséggel rendelkező készülékhez hozzájutni.