ASUS X550JX laptop - külső:


Továbbra is a jól ismert barna karton dobozban lesz az ASUS X550JX laptop, a szokásos dolgokkal. Fehér textilbe csomagolva találjuk új laptopunkat, alatta az adapter, a tápkábel, a dokumentáció és a driver CD. Egy az egyben ugyanaz az a dizájn, ami a korábbi JK-nál, így itt sem ér meglepetés.
A sötétszürke, körkörös mintázatú fedlap nagyon elegáns lett, nem hivalkodó. Középen, ahogy már megszoktuk, a króm Asus logó fogad. A belső felület ezüst/szürke színt kapott, fekete gombokkal. A gép alja fekete. Szépen harmonizál ez a hármas. A fedlap matt keretet kapott, ugyanakkor fényes a kijelző felülete.


Az ASUS X550JX laptop jobboldalán mindösszesen három dolgot találunk: USB, optikai meghajtó és kensington-lock. Bal oldalon már kicsit változatosabb az elrendezés, itt lesz a töltőcsatlakozó, a VGA, a HDMI, a LAN, két USB illetve a kombinált jack-bemenet. Hátul csak az akkumulátor lesz, elől pedig a kártyaolvasó és pár LED. A touchpad nagyméretű és a teljes csuklótámasz kicsit kiemelkedik, mivel a gépet ellátták az ICECool-technológiával. Ezen kívül még a Bang&Olufsen ICEpower és az Asus Golden Ear csapata által megálmodott hangszórókat érdemes kiemelni.

ASUS X550JX laptop - belső:


Ahogy említettük, a processzor és a grafikuskártya megkapta a kellő frissítéseket.
A 4710HQ-ról 4720HQ-ra váltott a Gyártó, így 100MHz-s órajel növekedést kapunk.
Már a 4710HQ is bőven elég volt szinte bármire, így biztosak lehetünk benne, hogy így sem lesz gondunk, főleg, hogy a turbó-órajel 3,60GHz… A memória gyárilag 4GB, ami az alaplapra van forrasztva. Kapunk még egy szabad slot-ot, így 12GB-re tudjuk növelni az memóriát. A kijelző továbbra is HD-felbontású. A grafikuskártya Maxwell-es, 2GB DDR3 memóriát kapott, a GTX 850M-mel megegyező chip-re épül, de az órajelnek köszönhetően jobb eredményeket kapunk játékok és tesztek alatt.

A folytatást a Digiprime weboldalán lehet elolvasni.