Az X555LB-széria jelenleg jóval több elérhető konfigurációval bír, mint a K-jelű társa, így kezdjük ezzel.

Asus X555LB laptop



Processzor:


4. illetve 5. generációs processzorokat kapunk, i3-tól kezdve egészen i7-ig. Generációtól függetlenül, a Core i3 processzor bőven elegendő az általános felhasználásra, így aki a szokásos Facebook-Skype-böngészés-Candy Crush kombinációra esküszik, nem szükséges tovább keresnie. Játékra, videószerkesztésre, képszerkesztésre már érdemes feljebb lépni és i5 vagy i7 mellé letenni a voksot.

Kijelző:


Erre a termékcsaládra a HD-kijelző jellemző, de 1-2 modell elérhető már fullHD kijelzővel is.

Memória:


Minden esetben 4GB memóriát kapunk, ami az alaplapra van integrálva. Ezt további 1 szabad memóriamodul követ, azaz akár 12GB memóriát is a gépbe pakolhatunk.

Háttértár:


A legelterjedtebb méret az 500GB és az 1000GB azonban SSD-vel szerelt változatok is elérhetők, ami még csábítóbbá teszi a konfigurációt.

Grafikuskártya:


Sokat bizonyított már a GT940M, így tökéletes választás. Multimédiás felhasználásra és játékra is jó, nincs okunk panaszra.

Optikai meghajtó:


Méretéből adódóan természetesen belefér az optikai meghajtó, azonban én továbbra is feleslegesnek találom.

Egyéb jellemzők:


Hatalmas újdonságokat nem találunk. A WiFi b/g/n-es, azaz a szokásos paramétereket hozza. A két USB3.0 mellé kapunk még egy USB2.0-t is. Lesz még kártyaolvasónk, HDMI-, és VGA-csatlakozónk, BlueTooth, illetve gigabit-es LAN-port. Érdemes kiemelni a SonicMaster-t illetve az Asus AudioWizard-ot, ami kettős erővel hivatott előcsalogatni a hi-fi minőségű hangokat.

Operációs rendszer:


FreeDOS, Windows 8.1, Windows 10. Úgy gondolom, hogy ebből a listából mindenki megtalálja a magának megfelelőt. Aki spórolna és a saját rendszerét felhasználná, ott a FreeDOS. A Windows 8.1 már kiforrta magát az idők folyamán, így jó választás lehet. Aki pedig újítana, válassza a Windows 10-et.

Anyaghasználat:


A teljes széria műanyag, azonban a színtől függ az anyaghasználat. Előfordul a matt műanyag, de pl. a barna változat esetében nagyon szép lakkos felületet kapunk, ami gyönyörű textúrát rejt.

Garancia:


24 hónapos Asus Pick-up & Return, továbbá egyes modellekre Asus Bizalom Program.

Extra:


Ajándék optikai egér, továbbá színválaszték: piros, fekete, barna, fehér.

*****

Asus K555LB laptop



Processzor:


A jelenleg rendelhető K555LB széria tagjait már csak 5. generációs i5 és i7 processzorral találjuk. Játékra, irodába vagy multimédiás felhasználáshoz mindkét opció kiváló választás, senkit nem fog cserbenhagyni.

Kijelző:


Mivel ez az X-nél magasabbra pozícionált termék, ezért itt már minden termékbe fullHD-kijelzőt szereltek.

Memória:


Memória szempontjából ugyanaz a helyzet, mint az X-es társnál, az integrált 4GB mellé plusz 8GB-t szerelhetünk, 12GB-re maximalizálva a RAM méretet.

Háttértár:


A legkisebb HDD tárhely 750GB, ami egészen 1000GB-ig felkúszhat. A HDD csere drasztikus beavatkozást igényel, így csak szervizben vagy a forgalmazónál lehet elvégezni.

Grafikuskártya:


GT940M-et kapunk, 2GB dedikált memóriával, így a processzorral és a fullHD kijelzővel kiegészítve már nagyon kellemes vizuális és játékélményben lehet részünk.

Optikai meghajtó:


Az X555LB-hez hasonlóan itt is adott a DVD-író/olvasó.

Egyéb jellemzők:


A különlegességek nem fogják elrabolni a reflektorfényt a processzor-kijelző-grafikuskártya hármasról. Inkább úgy mondanám, hogy mindent megkapunk, amire szükségünk lehet: WiFi, két USB3.0 és egy USB2.0, kártyaolvasó, webkamera, Bluetooth, VGA-, és HDMI-csatlakozó, gigabit-es LAN…Biztosra mentek, tényleg le van fedve minden.

Operációs rendszer:


FreeDOS. Ennek sokak örülni fognak, mert így megszabadulnak a feleslegesen telepített reklám programoktól.

Anyaghasználat:


Az X-szériától eltérően itt már a fedlap és a billentyűzetet körül ölelő felület is fém. Nagyon szép, sötétkék, szálcsiszolt fedlapot, fekete matt műanyag kijelzőkeretet és alsórészt, tovább ezüst színű belső felületet kapunk.

Garancia

:
24 hónapos Asus Pick-up & Return, továbbá egyes modellekre Asus Bizalom Program.

Extra:


Ajándék optikai egér.