Asus X555LB laptop - külső:


A szürkés-feketés doboz nem sok mindent rejt. A dobozt kinyitva egyből a laptop fogad, alatta a driver cd-vel és Asus-os papírokkal. A jobboldalon találjuk a töltőt. Az Asus X555LB laptop súlya 2,3kg, míg a magassága 2,5cm. Az elmúlt évek divatját követi, egyre jobban karcsúsodik és faragnak le a súlyából. Persze nem éri el egy Ultrabook paramétereit, de mindenképpen megsüvegelendő. Az Asus UX303 Zenbook-hoz hasonló körkörös mintázatot kapott a fedlap, ami fényes, de nem csillogós, nem gyűjti az ujjlenyomatokat. A fedlapot felhajtva megpillanthatjuk a matt kijelzőt és a matt keretet. Ezt az egyszerűséget mindössze egy króm Asus logó töri meg.


Az Asus X555LB laptop billentyűzete nem sokat változott az elmúlt évekhez képest, szigetes elrendezésű gombokat kapunk.
A belső felület rendkívül szép lett. A billentyűzet körül kicsit be van süllyesztve és pontszerű textúrát kapott. A touchpad nem kapott külön gombokat. Nagyméretű, van elég hely végrehajtani a különböző gesztusokat. Itt szálcsiszolt felületet kapunk. Nagyon elegáns külsőt kapott az Asus X555LB laptop. A laptop alján csak egy szerelőnyílás van, ahol memóriát cserélhetünk. Teljes egészében műanyag notebookról van szó, de nem gagyi illesztések jellemzik, mint a kategória nagy részét, hanem minőségi, jó kialakítás.

Az Asus X555LB laptop elején, a jobboldalon csak 4 állapotjelző LED-et találunk. Jobboldalon kártyaolvasó, kombinált jack-bemenet, USB és az optikai meghajtó foglal helyet. Hátul nincs port. Baloldalon találjuk a töltőcsatlakozót, a LAN-t, a VGA-t, a HDMI-t, a két USB3.0-t és a Kensington-lock-ot.

A Kensington-lock elhelyezése rendkívül értelmetlen, mert ha hátrafelé van elvezetve a kábel, akkor az esetlegesen bedugott HDD-n, monitoron, egyebeken át kell vezetni. Ezt leszámítva a laptop kifejezetten szép és a portok elrendezése jól meg van oldva.

Asus X555LB laptop - belső:


Az Intel Core i3-5010U egy kétmagos, alacsony fogyasztással működő proci, ami alig pár hónapja érkezett a piacra. Az előző generációs i3-4030U-hoz képest nagyjából 10-15%-kal gyorsabb, köszönhetően az új gyártástechnológiának és az emelt órajelnek.

További előrelépés, hogy már az új generációs Intel HD Graphics 5500 kapott helyet a prociban. Az Asus X555LB laptop kijelzője fullHD felbontást kapott, matt borítással A kijelzője nem IPS-es, azonban a Splendid szoftverrel szépen finomhangolható a színvisszaadás és a színhőmérséklet. Memóriából 8GB-t kapunk, ami 2x4GB formában érkezik. Az egyik modul az alaplapra van forrasztva, így maximum 12GB-re tudjuk bővíteni a laptop memóriáját.

A háttértár egy 1000GB HDD, ami bőven elegendő tárhelyet biztosít adatainknak. Az SSD-re történő csere itt is erősen javallott, mivel valószínűleg a HDD lesz az Asus X555LB laptop szűk keresztmetszete. A grafikuskártya előző változata az nVidia GeForce GT840M nagy siker volt, rengeteg laptopba került be és elégedetten használták. A megemelt órajelnek köszönhetően a GT940M gyorsabb, mint elődje, de erre a tesztek során visszatérünk.

A csatlakozók nem hoznak sok újdonságot, kiemelendő dolgot nem találunk a listában. A Pick-up&Return garancia még mindig kényelmes és biztonságos megoldás. Természetesen továbbra is két évig javítja az Asus a laptopokat.

További információért látogasson el a Digiprime weboldalára!