A legapróbb részletekig kidolgozott alumínium test is azt sugallja, hogy egy prémium kategóriába tartozó laptopról van szó. Az ASUS Zenbook 500 UX51VZ a fantasztikus dizájn és csodálatos teljesítmény kombinációja.

Beviteli eszközök


Az ASUS Zenbook 500 UX51VZ laptop fekete chiclet stílusú billentyűzete a kényelmes szövegszerkesztést szolgálja, a szigetszerű elrendezés magas fokú pontosságot eredményez. A billentyűzet háttérvilágítást kapott, amely lehetővé teszi az éjszakai munkavégzést is. Ugyancsak hasznos a numerikus blokk, melynek köszönhetően biztosan nem veszünk el a számok világában. A touchpad nagy mérete könnyebb kezelhetőséget biztosít az ASUS Zenbook 500 UX51VZ laptop számára, emellett támogatja a multitouch technológiát is. A kurzor pontosan követi az ujjak mozgását, a clickpad bal- és jobboldali gombjait egy függőleges vonal választja el egymástól.

Kép és hang


Az ASUS Zenbook 500 UX51VZ laptop 15,6 hüvelykes kijelzője natív 1920 x 1080 pixel felbontást kínál. A filmvetítések során a Full HD kijelző elsőrangú élményt biztosít. A közel 300 cd/m2 fényerősség mellett a színek valósághűnek hatnak, s az IPS-panelnek köszönhetően a jó látószög is garantált. Az 500 UX51VZ képminősége mellett a gép nyújtotta hangzásba sem lehet belekötni. A Bang & Olufsen és ASUS közösen kifejlesztett SonicMaster Premium technológia tiszta audio-élményt nyújt.

Egyéb jellemzők


Az ASUS Zenbook 500 UX51VZ laptop karcsú teste miatt optikai meghajtót nem tartalmaz, bár valljuk be, az utóbbi időben elhalványult a lemezes lejátszók fontossága. A laptop és egy adathordozó közti gyors adatátvitelt szolgálja a 3 darab USB 3.0 port. A gazdag felszereltséget jellemzi a HD-felbontású webkamera, a HDMI, a LAN, a mini VGA és a kártyaolvasó jelenléte is. A vezeték nélküli kapcsolatokért a fejlett Wifi- és Bluetooth-rendszer felel. Internetezés mellett az akkumulátor közel 6 órát bír ki töltés nélkül.

Teljesítmény


A legújabb generációs Intel Core i7-3612QM (4 x 2,10GHz / 3,10GHz Turbo) processzor teljesítménye magáért beszél. A lenyűgöző erő mellé 8 GB DDR3 1600MHz belső memória is jár. Az ASUS Zenbook 500 UX51VZ laptop dedikált Nvidia Geforce GT 650M videokártyát kapott, ami az igényesebb játékok kiszolgálására is elegendő -- igaz, a játékélményt kicsit ronthatja, hogy a részletesebb grafikájú 3D-s játékszoftverek csak alacsony vagy közepes felbontásban futnak élvezhető sebességgel. Ezzel nincs is semmi gond persze, mivel az ASUS Zenbook 500 UX51VZ nem kifejezetten erre a célra készült. A gyors adatforgalom érdekében akár 512GB SSD-vel is kapható a gép.

Összegzés


Nem lehet belekötni az ASUS Zenbook 500 UX51VZ laptop egyetlen részébe sem. A külső megjelenés és a nagy teljesítmény mindenkit lenyűgöz, az igényesebb felhasználók számára is nagyon ajánlott. A gazdag felszereltség mellett meg kell említeni a gyors adatforgalmat szolgáló USB 3.0 csatlakozókat és az akár 512 GB nagyságú SSD-tárhelyet. Az ASUS Zenbook 500 UX51VZ laptop nagy tudásának köszönhetően csak néhány konkurens veheti fel vele a versenyt. A csodaszép készülék a Digiprime.hu webáruházban is megvásárolható.