ASUS Zenbook Pro UX501JW laptop - külső:


Az ASUS Zenbook Pro UX501JW laptop dupladobozban érkezik. Alapból egy fekete/barna színű dobozt kapunk, amiben egy ajándék táska lesz és mellette a szürke/fekete szín-összeállítású doboz. Ezt a dobozt már ismerhetjük az X-szériából. A dobozos egyből feltűnik a „ZenBook Pro” felirat.
Ha a fedlapot felhajtjuk, egyből meglátjuk a textilbe csomagolt készüléket. Alatta 3 kartonrekesz fogad. Baloldalon az USB-s LAN és VGA átalakító, középen a dokumentáció, jobboldalon pedig a töltő található.


Megdöbbentően gyönyörű lett az Asus Zenbook Pro UX501JW laptop. Rendkívül vékony, elegáns és tényleg nincs más szó rá, szép. Nem sokkal tér el a dizájn az N-szériától, hasonló elrendezéssel találkozunk. A zsanérok és a touchpad egy kicsit másabb, de a billentyűk, a króm keret, a színek mind-mind megegyeznek. A kijelző fekete, műanyag keretet kapott, a felülete fényes. Elől nincs csatlakozási lehetőség (szerencsére!), csak 3 szolid kis LED. A jobboldalon egy kombinált jack-bemenetet találunk, kártyaolvasót és két USB3.0-t találunk. Baloldalon a töltő-csatlakozót, egy mini-DisplayPortot, HDMI-t és USB3.0-t kapunk. Optikait meghajtót nem kapunk, ami részemről egy plusz pont az Asus-nak. Az ODD elhagyása súly és vastagság csökkenést is okozott. 15.6”-os mérethez képest könnyű, alig 2,2kg.

Az ASUS Zenbook Pro UX501JW laptop alját eltávolítani rendkívül bonyolult és hosszadalmas, nem igazán ajánlott nekiállni, ha nincs meg a kellő tapasztalat és eszköztár. Ha már bejutottunk a belsejébe, akkor könnyen hozzáférhetünk a memóriához, a ventillátorhoz, a WiFi-modulhoz vagy akár az m.2 SSD-hez.

ASUS Zenbook Pro UX501JW laptop - belső:


Régi ismerősökkel van dolgunk, ami a hardver-t illeti. A processzor a frissítésen átesett i7-4720HQ, ami játéktól kezdve, multimédiáin át, munkáig bármire elegendő és megfelelő lesz. A teszt modellünk 4GB alaplapra forrasztott memóriát kapott, illetve a memória slot-ban egy újabb 4GB-s modul pihent. Kellő elszántsággal (a korábban említett bonyodalmas szétszerelés…) és odafigyeléssel a memória 12GB-ig bővíthető. A kijelző fullHD felbontású, IPS-panelt kapott. Rendkívül szép képe van, tű éles és élénk. A háttértár egy m.2 SSD, mellette sajnos egyéb bővítési lehetőség már nincs. A grafikuskártyák közül a GTX960M-re esett a választás. 4GB dedikált memóriát kapott, szóval lesz benne kraft bőven.

A folytatást a Digiprime weboldalán lehet elolvasni.