ASUS ZenBook UX305FA laptop - külső:


A szokásos ZenBook csomagolás fogad. A külső, szinte teljesen fekete dobozt kibontva jön egy elegánsabb, keskenyebb és puhább tapintású doboz, amin már a ZenBook is megmutatkozik. Ezt kibontva találjuk a gyönyörű, fehér ultrabook-ot, alatta az elegáns tokkal és a kiegészítőkkel a doboz szélén. Az ASUS ZenBook UX305FA laptop fehér színben is rendkívül gyönyörű. A fedlap és az alsó részen is végigfut egy króm szegény. Az Asus logó is króm színben pompázik, de ezt már megszokhattuk. A fedlapot felhajtva is a fehér szín dominál. A kijelző kerete fehér, matt, így nem gyűjti az ujjlenyomatokat. A zsanér masszívan tart, nem csak két pici zsanért alkalmaztak, hanem egy nagyobbat, ami majdnem végigér. A billentyűzet fehér gombokkal és szürke felirattal van ellátva. A touchpad nem kapott dedikált gombokat, egy szolid szürke jelölés választja el a bal és jobb „egérgombot”. Itt is megtaláljuk a króm szegélyt, ami szolid, de mégis finoman feldobja.


Az ASUS ZenBook UX305FA laptop elején és hátulján nem találunk csatlakozókat. Jobboldalon a töltőcsatlakozó egy USB3.0, egy mini-HDMI, egy kombinált jack-bemenet és két állapotjelző lesz lesz. A másik oldalon találjuk a két USB3.0-t és a kártyaolvasót. Ha felfordítjuk az ultrabook-ot, akkor az touchpaddal nagyjából egyvonalban, a két szélen találjuk a hangszórókat.

A bőrtok mellett megtaláljuk a töltőt, az Asus-os dokumentációkat és az USB-LAN átalakítót.

ASUS ZenBook UX305FA laptop - belső:


Az Intel M-5Y10A processzorra esett az Asus választása. Ennek elsődleges oka a rendkívül alacsony fogyasztás volt. Teljesítményben nagyjából az Intel Core i3-4030U szintjét hozza, azonban 3x kevesebbet fogyaszt, ami rendkívül lényeges egy ultrabook esetében.

Ezzel a teljesítménnyel bőven elvégezhetjük mindennapi feladatainkat, de arra készüljünk fel, hogy nem nagyon fogunk CAD-ben tervezni vagy 4K-s videókat szerkesztgetni.Kijelző témában biztosra ment a tajvani gyártó. A matt, IPS-paneles fullHD kijelző tökéletes választás egy ultramobil gép számára. Utazásnál a matt kijelző jó szolgálatot tehet, csak úgy mint a széleslátószögű IPS-panel, így akkor sincs probléma, ha többen nézzük a kijelzőt.

A memória adott, ez nem lesz bővíthető, így érdemes jól átgondolni a vásárlást. Háttértár esetében sem egyszerű a bővítés, érdemes szakemberre bízni. Integrált grafikuskártyát kapunk, még pedig az Intel HD 5300-at. Az sejthető, hogy nem egy gamer kártyával van dolgunk, de a mindennapos feladatokat gond nélkül elvégezhetjük vele.

A folytatást a Digiprime weboldalán lehet elolvasni.