Dell Alienware 17 laptop - Külső


Egy elég puritán, vékony kis kartondoboz érkezett, amitől gyorsan megszabadulva megtaláljuk a „bőröndöt”, benne ezzel a halálos fegyverrel. Elég impozánsan néz ki a Dell Alienware 17 laptop, tényleg olyan érzése van az embernek, mint amikor egy akciófilmben valami szupertitkos dolog vár a főhősre egy bőröndben.

Ha a csomagolás fedlapját felhajtjuk, tényleg leesik az állunk, mert lenyűgöző a dizájn.
A fedlap 3 részre van osztva, itt találjuk a brutál jól kinéző alien-fejet és két világítócsíkot, ami a személyre szabhatóságnak köszönhetően változtatható. Ha a Dell Alienware 17 laptoppal megjelenünk, egészen biztosan utána fordulnak az emberek. Maga a ház eloxált alumínium és megnéziumötvözetből áll. Ritkán találkozik az ember ennyire masszív notebookkal.

A Dell Alienware 17 laptop elülső és oldalsó falai döntöttek, így nagyon agresszív, már-már vadászrepülőszerű külseje megdöbbentően mogorva. A hőt hátul vezeti el, itt két nagy hőcsatorna-nyílást kapunk.

A fedlap felsősávjába integrálták a WiFi-, és rádió antennákat, így nem csak a jelerősség lesz maximális, de a rádióinterferencia is minimálisra csökken.
A Dell Alienware 17 laptop alatt találjuk az adaptert, a tápkábelt egy kis fekete mappában pár AlienWare-es papírt.

Dell Alienware 17 laptop - Belső


A 17”-es kijelző a nevéből adódik, azonban érdemes kitérni 1-2 adatra. Az senkinek sem meglepetés, hogy 1920x1080-as a Dell Alienware 17 laptop felbontása. A kijelző felülete matt. A fényereje 300nit, ami azt jelenti, hogy közvetlen fényben vagy akár napsütésben is tökéletesen látható a kijelző.

Prociból i7-4710HQ áll a rendelkezésre. Memóriából 8GB-t kapunk, míg a merevlemez 1TB-s. Ez könnyen upgrade-elhető és szükség is lehet rá, mert SSD és 16GB memória nélkül már nem igazán lehet elképzelni gamer laptopot.

Grafikuskártyából egy 3GB GDDR5 memóriával szerelt GTX 970M-el rendelkezik a Dell Alienware 17 laptop.
Nagyon nem kell bemutatni ezt a változatot, mert járt már nálunk, pl. az Asus G751JT-ben vagy az MSI GS70-ben.

Maradjunk annyiban, hogy nem sok ellenfele van…

Szükséges még kiemelni a Klipsch által szállított hangszórókat, amit szoftveresen a Dolby támogat. A két hatalmas hangszóró a Dell Alienware 17 laptop elején kap helyet és megdöbbentően szól. A gamer laptop baloldalán a töltőcsatlakozó mellett találunk 2 USB-t illetve a jack-bemeneteket. Jobboldalon szintén 2 USB kapott helyet, egy LAN csatlakozó és egy kártyaolvasó fogja közre. Hátul találjuk a monitor-csatlakozókat, így nem kell kábelrengetegen keresztül játszani, elegánsan el lehet vezetni hátul a madzagokat.

Dell Alienware 17 laptop Használat / Vélemény


Időhiányában nem futtattuk le az összes tesztet és nem is szeretnék mindenkit untatni a száraz számokkal, két dolgot emelnék ki:
- a 3DMark FireStrike tesztjében 14%-ot vert az eddigi éllovas Asus G750JZ-re
- a 3DMark Sky Diver tesztjében pedig 33%-kal utasította maga mögé az eddigi aranyérmes Acer VN7-et.

Egyik sem kis teljesítmény. Átlag használat közben a Dell Alienware 17 laptop viszonylag halk, a komolyabb tesztek esetén azért felpörög a venti, de ez elég jól kordában tartja a notebook hőmérsékletét.

A gépelési élmény fantasztikus, a Dell mérnökei zseniális billentyűzetet varázsoltak a Dell Alienware 17 laptopba. Élmény rajta gépelni, talán az eddigi legjobb billentyűzet, ami a tesztgépekben megfordult.


Gyárilag rengeteg szoftver érkezik, ezek közül a legjobb az AlienFX, amivel egyedivé varázsolhatjuk a laptop külsejét. A TactX-ben egyedi játékutasításokat állíthatunk be, az AlienAdrenaline-ban pedig extra teljesítményt adhatunk játékainknak. Hosszú lenne a lista, de az egészen biztos, hogy kitettek magukért az AlienWare-nél mert a szoftveres extrák is felérnek a hardver mellé.

Ahogy korábban említettük, a Dell Alienware 17 laptop nem túl pénztárcabarát megoldás, de kétséget kizáróan időtálló és egyedi választás. Hardveresen top-kategória, amit rengeteg pici extra tovább emel a „top gamer” cím felé. A brutális hardver alap, ezt nem kell kiemelni, de az anyaghasználat, a billentyűzet és a dizájn az ami igazán kiemeli őt a vetélytársak közül. Nem mindennapi gamer laptopról van szó, ami megéri a befektetést, mert hű társunk lesz hosszú évekig.