A legújabb Windows 8 operációs rendszernek köszönhetően lassan megszűnik a szakadék tablet- és laptop-piac között. Számos hibrid laptop jelent meg 2013 elején a nemzetközi piacon és a Dell Latitude 10 tablet is ezek közé tartozik. A nevéből adódóan elsősorban a táblagép kategóriába sorolandó, mégis, a dokkolón keresztül laptop funkcióban is használható.

Külső tulajdonságok


A Dell Latitude 10 tablet diszkrét fekete színben vásárolható meg a DigiPrime.hu laptop webáruházban. Az elsőrangú anyagfelhasználásnak köszönhetően a vázszerkezet igen stabil, a tablet az éleinél csúszásmentes gumibevonatot kapott. A képernyőt Gorilla Glass védi az esetleges sérülésektől. A Dell Latitude 10 kétféle, 30Wh és 60Wh akkumulátorral kapható, ami miatt a súlya kissé nagyobb, mint vártuk, de az üzemidő hossza kompenzálja ezt a hátrányt.

Felszereltség


A csatlakozók terén nem kell szégyenkeznie a készüléknek, sőt, számos versenytársat maga mögé utasít. A tablet bal oldalán találjuk a Kensington-zárat és a hangerőszabályzót, míg a tablet jobb oldalára került egy USB 2.0-s port, a micro-HDMI-kimenet és egy kombinált audióegység. A Dell Latitude 10 alján található a dokkolható csatlakozó, tetején kapott helyet az indítógomb és az SD-kártyaolvasó. A microSIM-kártya behelyezésénél el kell távolítani az akkumulátort. A hátlapon lévő 8 megapixeles és az elülső, 2 megapixeles webkamera magas szórakoztatói élményt nyújt. A Dell Latitude 10 tablet vezeték nélküli kapcsolatairól a beépített Wifi és Bluetooth rendszer gondoskodik. Ha nem vásároljuk meg hozzá a billentyűzet dokkolót, akkor a szövegszerkesztésre csak a virtuális billentyűzet áll rendelkezésre.

Kijelző


A Dell Latitude 10 tablet 10,1 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, amely natív 1366 x 768-as HD felbontást biztosít. A HDMI-csatlakozón keresztül akár egy Full HD felbontású külső monitort is csatlakoztathatunk. Az érintőképernyőn keresztüli Windows 8 operációs rendszer kezelése egyszerű és kényelmes. A Dell Latitude 10 tablet kijelző fényereje 450 cd/m2, ami elég világos még kültéri használatnál is. Talán kissé zavaró lehet a fényes borítás, de ezt a legtöbb esetben el kell fogadni.

Teljesítmény


A Dell Latitude 10 tablet legfőbb mozgatórugója egy Intel Atom Z2760 (1,80GHz, 1MB Cache) processzor. A System on Chip felszereltségnek köszönhetően minden egy helyen található. Az integrált grafikus mag mellett 2 GB memóriával és 64 GB tárhellyel van ellátva. A Dell Latitude 10 tablet elegendő teljesítményt nyújt a Windows 8 rendszer zavartalan működéséhez. A grafika csak az általános feladatokhoz, és néhány egyszerű játék játszására elég. A már említett akkumulátor teljesítményére nem lehet panaszunk, mivel kimagasló üzemidőt biztosít. A nagyobb 60Wh akkumulátor akár 30 óra üzemidőt is bír.

Vélemény


Külsőleg a készülék megfelel a jelenleg megszokott tablet-formáknak. Nagy előnyt jelent a Dell Latitude 10 tablet gazdag felszereltsége és a hosszú üzemideje. A teljesítménye elegendő az általános feladatok elvégzésére. Bár a 64GB tárhely közvetlenül nem bővíthető, de a kártyaolvasón keresztül lehetséges tovább növelni a tárhely kapacitását. Mindenki számára ajánlott a Dell Latitude 10 tablet, mivel egy kisebb pluszköltséggel akár laptop módban is használható.