Dell Latitude E7240 laptop - külső:


A barnás kartondobozban találjuk a gépet, egy elegáns adaptert, a tápkábelt és a papírok mellett a helyreállításhoz szükséges pendrive-ot. Első ránézésre nagyon nehéz és brutális (főleg a csavarok miatt van ez az érzésünk) a gép, azonban kézbe véve teljesen más a véleményünk. A gép súlya 1,36kg. A fedlap nagyon elegáns ezüst színt kapott, rajta a már jól ismert Dell logóval. Eddig mondhatni a szokásos ultrabook külsőt kapjunk, azonban, ha hátulról nézzük a gépet, egyből változik a helyzet. Itt már nagyon mogorva a látvány a csavarok és az anyaghasználat miatt. Ezt ne említsük negatívumként, mert ez adja meg a gép masszivitását. Ha felnyitjuk a fedlapot, akkor is egyből szembeötlő a minőség. A billentyűzet szinte tökéletes, az egyik legjobb billentyűzet, amit notebook-on találhatunk.


Erre jönnek még a nagyon kényelmesen járó egérgombok és a nagyméretű touchpad. Kapott még dedikált hangerő gombokat is, illetve a felsősávban, az állapotjelző LED-ek mellett a power gomb figyel. A jobbalsó sarokban találjuk az ujjlenyomat-olvasót és az NFC-chipet. Ahogy illik, matt-kijelzőt kapunk és betonkemény zsanérokat. A gép frontja üres. Baloldalon az SC-kártyaolvasó és WiFi-kapcsoló lesz mindössze. Jobboldalon kártyaolvasót, kombinált jack-bemenetet, USB3.0-at, mini-DisplayPort-ot és Kensington-lock csatlakozót találunk.

Hátulra rejtették el a csatlakozók nagyrészét:

LAN-csatlakozó
USB3.0
HDMI
USB3.0 és töltőcsatlakozó

Ez így nagyon szép sor, ugye? Nézzük a belsőt!

Dell Latitude E7240 laptop - belső:


Igaz, hogy két éves, de még mindig nagyon jó választás az i7-4600U. 2 maggal, 4 virtuális szálon dolgozhatunk, az alap órajel pedig 2,10GHz-ről akár 3,30GHz-ig is megemelkedhet. A kijelző ahogy korábban említettük matt borítást kapunk, HD-felbontású. 10 lépcsőben tudjuk állítani a kijelző fényerejét. Sima TN-panelt kapunk, így a betekintési limitáltak túlságosan szélről vagy fentről nézve.
Memóriából és háttértárból kihozták a maximumot, nincs is mit tovább bonyolítani, elégedettek lehetünk. Integrált Intel HD 4400-at kapunk, ami tökéletesen látja el az általános és irodai feladatokat.

Optikai meghajtó természetesen nincs, nem is férne el, illetve felesleges. Az egyéb jellemzőknél érdemes kiemelni az NFC-t, az AC-s WiFi-t és az ujjlenyomat-olvasót. A jótállásnak köszönhetően 3 éves helyszíni garanciát kapunk, ahogy egy jó üzleti géphez illik.

Dell Latitude E7240 laptop - vélemény:


Minden adott hozzá, hogy tökéletes átmenetet nyújtson egy ultrabook és egy üzleti gép között. Olyan extra megoldások, mint pl. az NFC, dokkoló vagy az ujjlenyomat-olvasó rendkívül hasznos kiegészítések lehetnek. Érdemes még kiemelni a kábelek hátsó elvezetését, illetve a billentyűzetet.
Ugyanakkor pont ezek az extrák vissza is üthetnek. Hiába rakott össze egy rendkívül jó gépet a Dell, ha valaki nem használja ki a különlegességeket, akkor hiába fizet értük… Aki szeretne egy olyan elegáns, könnyű gépet, ami évek múlva is patyolat állapotban lehet, az nyugodtan válassza a Dell Latitude E7240-et, ezt a masszivitást nem fogja egyik konkurens sem hozni.