DELL XPS 13 9360 laptop – Belső:


CPU - Intel Core i7-7500U (2 x 2,70GHz / 3,50GHz Turbo, 4MB Cache):


Az előző generációhoz képest órajelben 0,2GHz-t kapunk, azonban ez már Turbo esetében 0,4GHz. Lényeges különbség! A processzor teljesítménye kb. 5-10%-ot hoz a 6. generációhoz képest. Már a 6. generáció is bőven elegendő a legtöbb feladatra, az általános felhasználástól kezdve a játékokig, a 7.-kel sem lesz okunk aggódni.

Kijelző - 13.3" QHD (3200x1800) LED Touch qHD InfinityEdge:


A kijelző négyszer annyi pixellel támad, mint a fullHD kijelzők, így a látvány egészen elképesztő lesz. A Dell mérnökei egy hüvelykbe 276 pixelt zsúfoltak be, így minden részlet tűéles lesz. 72%-os színtér-lefedettséget biztosít a kijelző, 1000:1 a kontrasztaránya és 178 fokos a betekintési szöge. Mivel 400nit-es a kijelzője, így a fényes panel ellenére kültéren is nyugodtan használhatjuk. Intuitív érintőkijelzőjét érintéssel, lapozással, legyintéssel és csippentéssel is tudjuk kezelni.

Memória - 16GB DDR3 1866MHz:


A gyári memória ebben a kiszerelésben 16GB lesz és ez nem bővíthető tovább, hiszen alaplapra van forrasztva a modul. Nem is nagyon lenne rá szükség, 16GB RAM-mal sokáig el lehet lenni...
A szokásos 1600MHz-s memória helyett 1866MHz-vel érkezik a gép.

Merevlemez - 512 GB M.2 NVMe SSD:


Az 512GB-s háttértár nem csak nagy hanem, rendkívül gyors is. Ez nem bővíthető/cserélhető garanciavesztés nélkül. Nem a megszokott SATA csatlakozót használja, hanem már PCIe-s, azaz rendkívül gyors.

Grafikuskártya - Intel HD Graphics 620:


A processzorba integrált grafikuskártya egy HD Graphics 620-as, aminek ereje nagyjából a korábbi, 800-as szériába tartozó nVidia GeForce GT820M-mel egyenértékű.

Egyéb jellemzők:


A kisméret miatt természetesen nem kapott optikai meghajtót a gép. Nem hiszem, hogy bárki is hiányolná, aki egy könnyű, hordozható gépet keres. A szokásos apróságokat megkapjuk, mint kártyaolvasó, webkamera, bluetooth. A lehető legjobb vezetékmentes internet kapcsolatért a 802.11a/b/g/n/ac-s WiFi felel. Egészen pontosan egy Killer 1534 Wireless AC adaptert kapunk, ami a piacon elérhető legmegbízhatóbb opció. Szoftveresen érzékeli és fontossági sorrend szerint osztja be a feladatokat, így mindig az a feladat kapja a legtöbb sávszélességet, ami a legfontosabb. Ha gyors adatátvitelt szeretnénk, akkor erről 2db USB3.0 és 1db Thunderbolt gondoskodik.
A billentyűzetvilágítás természetesen alap. A gép gyárilag Windows 10 Home operációs rendszerrel érkezik. 36 hónapos helyszíni garancia vonatkozik a készülékre.

DELL XPS 13 9360 laptop – Külső:


A készülék annak ellenére, hogy a prémium kategóriában versenyez, eléggé puritán külsővel érkezik. Egy barna színű karton doboz fogad. Belül egy matt, fekete doboz érkezik, benne mindössze az adapterrel, tápkábellel és papírokkal. A külső ismerős, nem sok minden változott. A nálunk járt verzió ezüst színű, közepén a króm Dell logóval. Alul és felül az erős alumínium fogja közre a szénszálas ötvözetet.


Térjünk át a belső felületre! A szénszálas felület nagyon jól néz ki, tapintása kellemes, hűvös. A billentyűk jók, bár kategóriájában nem kiemelkedőek. (Mindenesetre jobbak, mint a legújabb MacBook-oké, ahol szinte minden harmadik leütés kimaradt.) Az FN-billentyűvel érjük el a plusz funkciókat. A power gomb a jobbfelső sarokban kapott helyet, ezen kívül más dedikált gomb nem kapott helyet.

A touchpad méretéhez képest elég nagy. Szoftveresen is szépen megtámogatták, bevetették az Accidental Activation Prevention-t is, ami megakadályozza, hogy a véletlenül megérintett touchpad miatt félrekattintsunk. Természetesen lesz billentyűzet világítás is. A kijelző rendkívül jól néz ki.


Mivel touch-os, így természetesen fényes, eléggé tükröződik, de a 400nit-es fényerő miatt kültéren is jól használható lesz. Ez mindenképpen dicséretes! Fontos, hogy a kijelző körüli keret (azért még van, hiába az InfinityEdge és a „keret nélküli” megnevezés…) annyira minimális, hogy így egy 11”-es kijelző méretébe belefért a 13.3”-as méret. A kijelzőt nem tudjuk teljesen hátradönteni. A kijelzőrő még fontos elmondani, hogy a webkamera fura helyre került…A kijelző alsó felére.

Így azért lehet majd játszani, hogy milyen szögben használjuk a kijelzőt vagy, hogy milyen szögben üljünk a gép elé, hogy jól láthatóak legyünk. Fura megoldás… Ahogy említettük, nem bővíthető házilagosan a gép, ez garanciavesztéssel jár.

DELL XPS 13 9360 laptop – Vélemény:


Az XPS sorozatra eddig sem volt panasz, most sem nagyon lesz. Ultrabook és ultrabook között is lényeges különbségek vannak, az XPS 13 mindenképpen a felsőkategóriában játszik és nem is kérdés, hogy az új MacBook-kal, illetve az Asus ZenBook UX390UA-val szeretne versenyezni. A háza rendkívül masszív, tetszetős, azonban elmarad az UX390UA mellett. Kérdés, hogy ezt a hátrányt be tudja-e hozni több portjával. Valószínűleg ezt is sokan figyelembe veszik, hiszen, aki pont egy ilyen rendkívül hordozható gépet szeretne, az nem nagyon szeretne dokkolókat és kábeleket dugdosni keresztül-kasul…A magyar billentyűzet is egy olyan hatalmas plusz a mostani széria, amire a Vásárlók éveket vártak. Összességében rendkívül elégedettek vagyunk a 9360-nal, ezek az apró változtatások, újítások továbbra is magasban tartják a szériát, így nem aggódunk, garantált az XPS 13 sikere!