AMD Radeon HD 8750M videokártya - felmerülő nehézségek


Az AMD Radeon HD 8750M videokártya irányításáért felelős központ csak a legnépszerűbb játékok és programok esetében aktiválja automatikusan a gyorsabb grafikát. Az esetek többségében manuálisan kell beállítanunk az AMD Catalyst Control Center -ben. A hozzá nem értő felhasználók számára ez az intézkedés szükségtelenül bonyolult lehet, így nem is fogják tudni kihasználni a teljes grafikai teljesítményt. A teljesítményt tesztelő vizsgálatok során az AMD Radeon HD 8750M videokártya kissé halványabban teljesített, mint azt egy gamer szekciós típustól elvárhattuk volna. Az AMD is elismerte, hogy az AMD Radeon HD 8750M videokártya inkább a középkategória erősebb részébe sorolható.

AMD Radeon HD 8750M videokártya – jellemzők


A Radeon 8000 -es széria méltán híressé vált az elmúlt időszakban, így a családtagok mellett az AMD Radeon HD 8750M videokártya is sikeresen szerepelhet a felhasználók körében. A 28 nm -es folyamattal készülő Mars magok képezik a kártya alapját. Sajnos az AMD továbbra is függ a külső beszállítóitól, amelyek nem rendelkeznek ennél modernebb technológiával. A gyártó tervezi egy teljesen új technológia bevezetését, amivel évente akár kétszer tudnák növelni a videokártyák teljesítményét. A Graphics Core Next architektúrára épülő grafikai mag eddig csak a FirePro sorozatnál volt megtalálható. A szakemberek állítása szerint ez a mag az általános 3D programok mellett a legbonyolultabb applikációk kezelésével is könnyedén megbirkózik. Viszonyítási alapként az AMD Radeon HD 8750M videokártya Radeon teljesítménye szinte megegyezik az Nvidia Geforce GT 640M típussal. A középosztályhoz tartozó videokártya a legújabb játékok futtatására is alkalmas, de néhány esetben oda kell figyelnünk a felbontás mértékére. Az AMD Radeon HD 8750M videokártya teljesítménye méretezhető, így gyakran találkozni fogunk vele egy-egy laptop esetében.

AMD Radeon HD8750M videokártya Samsung laptopban


A DigiPrime laptop bolt és webáruház kínálatában szereplő Samsung NP530 laptop konfigurációk többsége AMD Radeon HD 8750M 2GB videokártyával kapható. A nagy teljesítményű Intel Core i5 és Core i7 processzorral tökéletesen képes együtt dolgozni. A processzoron megtalálható integrált grafika csak akkor engedi át a kezdeményezést dedikált társának, ha önerőből nem képes megoldani a helyzetet. Az automatikus átváltásért az Enduro technológia a felelős, aminek köszönhetően optimálisabb energiafogyasztási szint érhető el. Az AMD Radeon HD 8750M videokártyával rendelkező Samsung NP530 laptop tökéletesen alkalmas a játékosok számára, mivel a teljesítménye megbirkózik az igényesebb játékok futtatásával is.

AMD Radeon HD 8750M videokártya - vélemény


A kapott információk alapján elmondhatjuk, hogy az AMD Radeon HD 8750M videokártya egy kiváló középkategóriás típus, ami a játékosok számára is képes kellemes meglepetést okozni. Az állítható frekvenciaszintnek köszönhetően alacsonyabb energiafogyasztásra is képes, így nagyon közkedvelt videokártyának számít a laptopgyártók körében. Elsősorban azok számára ajánljuk az AMD Radeon HD 8750M videokártyát, akik igénylik a nagy grafikai teljesítményt, tehát a gamerek mellett a grafikusok is nagy hasznát vehetik.