Asus Transformer Book Duet laptop


A világ első dual operációs rendszerrel ellátott laptopja az Asus Transformer Book Duet nevet kapta. Kedvünk szerint használhatjuk az Android és Windows operációs rendszert, amelyek egyidejűleg futnak. Tablet módban mindkét rendszer használható, csupán a dokkoló kínálatáról kell lemondanunk. Mégsem lesz ez annyira fájó, mivel az Asus Transformer Book Duet laptopban 4. generációs Intel processzor, 4GB memória és 128GB kapacitású SSD a kijelzőben található. A dokkoló hardverrendszerét 2 darab USB, HDMI, LAN és egy 1TB –os merevlemez alkotja.

MSI GS70 laptop


Az idén debütáló MSI GS70 laptop a világ legkönnyebb gamer laptop -ja lesz a maga 3 kilogrammos súlyával. A 15,6 hüvelykes szekción belül ez jelentős súlycsökkenésnek számít, mivel a konkurencia 4 kilogramm körül mozog. Az MSI GS70 laptop ugyanakkor nagyon karcsú szerkezettel rendelkezik, ezért biztosan népszerű lesz a játékosok körében. Sajnos az MSI GS70 laptop modellel kapcsolatos részletek még homályosak, de 3K –s képfelbontásra, Intel Core processzorra és dedikált grafikuskártyára számíthatunk.

Samsung ATIV Book 9 Plus laptop


Természetesen a Samsung ATIV Book 9 Plus laptop legújabb kiadásáról van szó, amely mérete 15,6 hüvelykre nőtt. Bár a képfelbontás elmarad a korábbi változathoz képest, de a Full HD még így sem okoz csalódást. A 14 órás üzemidő egyedinek számít, bár a Samsung –nál már korábban is hangzottak el hasonló kijelentések, amelyek csak részben voltak valósak. Ennek ellenére a gyártó továbbra is kitart saját verziója mellett, így a nyilvános tesztekig nem áll módunkban mindezt megkérdőjelezni.

Toshiba Chromebook laptop


Nagy meglepetésre a Toshiba is beszállt a Chromebook üzletbe, és máris egy szokatlan méretű 13,3 hüvelykes változatot várhatunk tőle. Az előnyös ár ellenére jó felszereltséget, teljes értékű billentyűzetet és fiatalos külsőt kapott. A mobil felhasználók nagy örömére közel 9 óra üzemidőt ígér. A negyedik generációs Intel Celeron processzorral bemutatott Toshiba Chromebook laptop elsősorban az átlagos felhasználóknak készült.


Lenovo ThinkPad X1 Carbon laptop


Az üzleti célú ultrabookok legfelsőbb kategóriáját képviseli a Lenovo ThinkPad X1 Carbon laptop, ami Haswell processzorral és 2560 x 1440 pixeles kijelzővel lesz kapható. A legfrissebb kiadás 2 darab USB portot, HDMI, mini DisplayPort és kártyaolvasót kínál, plusz egy dokkolót, amin keresztül tovább bővíthető a kínálat. A Lenovo ThinkPad X1 Carbon laptop legérdekesebb újítása az adaptív billentyűsor, ami az éppen használt funkciókhoz igazodik.

Toshiba Concept PC


A Toshiba által bemutatott koncepció 5 használati módot tesz lehetővé, ezzel is jelezve, hogy a 2in1 verziók is túlszárnyalhatóak. A szerkezeti képességek legfőként a Lenovo Yoga laptopra emlékeztetnek, de ez esetben a billentyűzet és a kijelző is szétkapcsolható. Kíváncsian várjuk a Toshiba Concept PC megjelenését a piacon.

Sony vs. Lenovo


Nagy csata várható a kisméretű hibridek között, ahol a Sony Vaio Fit 11A és a Lenovo Miix 2 párbajának örülhetünk. A Sony Vaio Fit 11A laptop ugyanarra képes, mint a nagyobb méretű családtagok. A 11 hüvelykes kijelzőt kihajtva azonnal tablet módra alakítható. Az alumíniumborítás alatt a lehető legmodernebb fejlesztéseket találjuk. A Lenovo Miix 2 laptop 10 és 11 hüvelykes kijelzővel lesz kapható. A kisebbik változatban Atom, míg a nagyobbikban Intel Core processzort szerelnek.

A bemutatott típusok mellett még számos újdonságra is felkészülhetünk, mivel idén jelennek meg a legújabb mobil grafikai chipek és processzorok. A listán végigfutva elmondható, hogy egyre jobban előtérbe kerülnek a hibrid kialakítású mobil szerkezetek. Ne lepődjünk meg azon sem, hogy a bivalyerős munka és gamer laptopok egyre könnyebbek és karcsúbbak lesznek, miközben egyre erőteljesebbé válnak.