Lenovo G50-80 laptop - külső:


Az innovációs-díjakat ismét nem a csomagolás fogja bezsebelni, hiszen egy cseppet sem változott, csak úgy, mint a belső tartalom. Barnás kartondoboz, benne a dokumentáció, driver CD, akksi, tápkábel és adapter. A laptop külseje sem változott. A fedlap ugyanazt a textúrát kapta, amit mindössze a króm Lenovo logó díszít. Egyszerű, nincs túlbonyolítva. A fedlapot felhajtva sincs újdonság. Ugyanaz a szálcsiszolt dizájn, AccuType billentyűzet, fényes keret és fényes kijelző fogad.


Lássuk a csatlakozókat!

A téglalap alakú töltő-csatlakozó a baloldalon foglal helyet, közvetlenül mellette van egy recovery-gomb. Ezeket követi a ventilátor kivezetése, a VGA, a LAN-csatlakozó, a HDMI, egy USB és egy USB3.0.

Elől mindössze két pici LED kapott helyet, melyek a bekapcsolást és a töltöttséget jelzi. A jobboldalon Kensington-lock, optikai meghajtó, USB-csatlakozó, kártyaolvasó és kombinált jack-bemenet található.

Hátul csak az akkumulátort tudjuk behelyezni, csatlakozót nem kapunk. A hátlapot eltávolítva megtaláljuk a két memória modult, így 16GB-ig bármikor felbővíthetjük a gépet. A HDD-t sem lesz nehéz SSD-re cserélnünk, hiszen csak pár csavar eltávolítása szükséges hozzá.

Lenovo G50-80 laptop - belső:


A processzor az 5. generációba tartozik, azaz Broadwell-es. A 4. generációs változatához (i7-4500U) képest nagyjából 5%-15%-kal erősebb. Az integrált kártya is ennek megfelelően változott, az Intel HD 4400-as HD 5500-as lett. A különbség itt is körül-belül annyi, mint a processzorok esetében. A kijelző fényes, azonban a HD felbontás fullHD-ra duzzadt, ami mindenképpen pozitívum. Gyári kiszerelésben 4GB 1600MHz-es DDR3 memóriát kapunk, de ahogy említettük, ez könnyen bővíthető 16GB-re is.

Az 1TB-s HDD a legtöbb háztartásba elég lesz, bőven lesz helyünk filmeknek, zenéknek vagy képeknek. Aki inkább a sebességet tartja szem előtt, az mindenképpen szerezzen be egy SSD-t. A grafikuskártya is átesett a szükséges frissítésen, az R5 M230-at M330-ra cseréltek, ezzel több mint 10%-os teljesítmény növekedést érhetünk el. Nem egy gamer kártyáról van szó, inkább egy hobbi-játékos kártyának számít. Aki a legújabb játékokat szeretné futtatni full grafikán, az csalódott lesz, de amennyiben tudjuk, hogy mit is várunk a géptől, úgy szépen ki fog szolgálni.

Lenovo G50-80 - vélemény:


Ha az előző szériára azt mondtuk, hogy jó választás és ár-értékarány bajnok, akkor erre a típusra ez kifejezetten igaz lesz. Minden lényeges paraméterében fejlődött. Gyorsabb processzor, erősebb grafikuskártya, jobb kijelző, fejlettebb WiFi. Egyetlen kifogásként talán az USB-portokat említhetnénk. Darabszámra még rendben is van, de jobban örülnénk fordított aránynak. Külsejében nem hozott újat, igaz ez nem feltétlenül probléma, sokan hagyták már el a bevált dizájnt, csak azért, hogy újítsanak, de rosszul sült el.

Összességében egy nagyon jó készüléket rakott le az asztalra a Lenovo, miközben az ára sem szállt el. Irodába, otthonra, iskolába is jó választás. Hobbi-játékosoknak vagy alapszintű kép/videó-szerkesztőknek is kiváló opció.