A Lenovo úgy döntött, hogy kissé magasabb szintre emeli a középosztályba tartozó gamer laptopokat, mivel a Lenovo Ideapad Y500 laptop két darab videokártyát alkalmaz, amelyek SLI-módban kapcsolódnak egymáshoz. Ezzel a megoldással kiváló grafikai teljesítményt tud elérni a Lenovo Ideapad Y500 laptop. Ha ehhez hozzáadunk egy harmadik generációs Intel processzort, egy Full HD kijelzőt, JBL hangszórókat és piros háttérvilágítással ellátott billentyűzetet, akkor egy kiváló teljesítményű és felszereltségű mobil készüléket kapunk.

Megjelenés


A Lenovo Ideapad Y500 laptop külső kivitelezése nagyon jóra sikerült, amit alátámaszt az aprólékos kivitelezés és az első osztályú anyaghasználat is. A Lenovo Ideapad Y500 laptop megjelenése megfelel a ma használatos formai világnak. Az enyhén lekerekített szélek, a matt felszín és az ördögien vörös háttérvilágítás miatt a Lenovo Ideapad Y500 laptop bárhol felhívja magára a figyelmet, ahol csak megfordul.

Felszereltség


A Digiprime.hu laptop webáruház több felszereltséggel is kínálja a Lenovo Ideapad Y500 laptop modellt. A csatlakozók terén nem hiányozhat a 3.0 USB szabvány támogatása sem. A HD felbontású webkamera lehetővé teszi a kényelmesebb kapcsolattartást az ismerősökkel. A HDMI-kimeneten keresztül a Lenovo Ideapad Y500 laptop gond nélkül csatlakoztatható egy LCD televízióhoz is. Az internethez való kapcsolódás a LAN-csatlakozón, vagy a Wifi-rendszeren keresztül lehetséges. A Lenovo állítása szerint, az akkumulátor egyszeri töltéssel 3 óra üzemidőt engedélyez. Természetesen a Lenovo Ideapad Y500 laptopot bárhová magunkkal tudjuk vinni. A szigetes kialakítású puha billentyűzet numerikus résszel is ki van egészítve. A már említett vörös háttérvilágítás kiválóan mutat esténként. A stílusos megjelenés mellett az éjszakai munkavégzést is nagyban segíti. A 15,6 hüvelykes kijelző támogathatja a Full HD felbontást is. A kínálatunkban szerepel egy alap felszereltségű Lenovo Ideapad Y500 laptop is, amelynél a kijelző felbontása HD minőségű és egy dedikált videokártyával rendelkezik.

Teljesítmény


A folyamatos és problémamentes működésről az Intel Core i5/i7 processzorok gondoskodnak, amelyek a legigényesebb alkalmazásokkal is elbírnak. A nagyobb teljesítményt igénylő eseteknél segítségre lesz a Turbo Boost technológia is. Az alap modellen kívül mindegyik Lenovo Ideapad Y500 laptop két darab Nvidia Geforce GT 650M videokártyával van felszerelve, amelyek SLI-módban kapcsolódnak egymáshoz. Ezek teljesítménye bőven elegendő a legigényesebb tervezői programok és játékszoftverek használatára. A gamer társadalom részére kifejezetten közkedvelt változat, mivel a cool megjelenés mellett a legújabb játékok a legmagasabb felbontásban is élvezhetőek. A 8GB memória és az 1TB merevlemez a legigényesebb elvárásoknak is megfelel. Nagy előny, hogy a Lenovo Ideapad Y500 laptop SSD -vel is ki van egészítve, amely a gyorsabb adathasználatot teszi lehetővé.

Vélemény


Minden szempontból egy különleges készülékről van szó a Lenovo Ideapad Y500 laptop esetében. Az összekötött két darab videokártya a legigényesebb grafikai alkalmazásokkal szemben is megállja a helyét. A nagy tárhely, a 8GB memória és a jó teljesítményű Intel Core processzorok minden kételyt eloszlatnak. A stílusos megjelenésnek köszönhetően a Lenovo Ideapad Y500 laptop bárhol megállja a helyét. Azok számára ajánlott a Lenovo Ideapad Y500 laptop, akik elsősorban a kiváló grafikai tudással rendelkező készülékeket keresik.

A Lenovo Ideapad Y500 laptop ingyenes házhozszállítással megrendelhető a DigiPrime laptop webáruházból.