Lenovo IdeaPad Y510 laptop - külső tulajdonságok


Lenovo ezzel a laptoppal elutasította a tökéletlenség fogalmát. Azt is mondhatnánk, hogy bizonyos szempontból a Lenovo IdeaPad Y510 laptop az egyediség jegyeit hordozza magában. Csaknem 3 kg súlyával nem tartozik a könnyű laptopok csoportjában, de nem is kell, hogy oda tartozzon, hiszen gamer laptop révén nem szükséges, hogy mindig magunk mellett tudjuk. Kicsomagolás után azonnal kitűnik a fémezett és finom szerkezetű szálcsiszolt borítás, amely fekete színben kitűnő összhatást kelt. Még a kijelző borítóján elhelyezett Lenovo logó is fekete, hogy ne bontsa meg az esztétikus harmóniát. A megnyerő külsőn tovább lépve a Lenovo IdeaPad Y510 laptop tapintása is kellemes. A pozitív benyomás a kijelző felnyitása után is megmarad, de a belső felületen megmaradnak az ujjlenyomatok, így óvatosnak kell lenni, hogy mindig tiszta kézzel érjünk hozzá. Mondhatnánk azt is, hogy szexi, hiszen a Lenovo IdeaPad Y510 laptop bekapcsolásakor a fekete dominanciát a piros billentyűzet megvilágítás zavarja meg, amely azonnal magára vonja a figyelmet. A billentyűzet felett található hangszórók szintén piros-fekete színben pompáznak. A billentyűzet használata kényelmes, remekül írható rajta. Jól dimenzionált, hiszen numerikus részt is kapott, illetve a funkció gomb átkapcsolásával a további funkciók is könnyedén irányíthatók. Használat közben a billentyűk egy kis ellenállást tanúsítanak, ami kellemes munkavégzést eredményez. A multi-touch támogatást élvező touchpad terjedelmesre sikeredett. A két billentyűzet lazává teszi a touchpad alsó sarkait.


Lenovo IdeaPad Y510 laptop - két videokártyával!


A Lenovo IdeaPad Y510 laptop elülső oldalán a diódás megvilágításon kívül más nem található. Jobbra található az USB port, fejhallgató kimenet és mikrofon bemenet. Bal oldalt további két USB csatlakozót találunk, továbbá HDMI, RJ-45 és VGA portok, valamint a töltéshez szükséges konnektor. Mindkét oldalon a hűtőrács dominál, amelyen keresztül a Lenovo IdeaPad Y510 laptop belsejében látható a masszív rézborítású passzív hűtésrendszer. Az optikai meghajtó kimaradt a gamer laptopból, mert egyszerűen nem maradt hely számára! Lenovo IdeaPad Y510 laptop azonban egy UltraBay állomással rendelkezik, ahová további periféria dokkolható. Ebben az esetben egy második videokártya van csatlakoztatva, de lecserélhető optikai meghajtóra vagy akár merevlemezre is.

Intel Haswell a 4. generáció


A nem hétköznapi dizájn ellenére a Lenovo IdeaPad Y510 laptop -ot belseje teszi igazán érdekessé. A Lenovo nem spórolt a komponenseken, mivel a legújabb hardverekkel ruházta fel a gamer laptop -ot. A teljesítményért a legújabb Haswell processzor felel, konkrétabban a négymagos Intel Core i7-4700MQ, amely 2,4 GHz órajelen teljesít. A Turbo technológia kihasználásával 3,4 GHz -es órajelre képes. A processzortól is érdekesebb a grafikai részleg felszereltsége, amely 2 db NVIDIA GeForce GT750M 2GB GDDR5 videokártyával rendelkezik. A GT750 -es videokártyák SLI kapcsolatban állnak egymással. A Lenovo IdeaPad Y510 laptop kimagasló teljesítményét tovább növeli a 8GB RAM, 1TB nagyságú merevlemez, amelyhez egy 8 GB -os SSD meghajtó is párosul. A Windows 8 operációs rendszer indítása az SSD -nek köszönhetően villámgyors.


Lenovo Ideapad Y510 - több, mint gamer laptop


A Lenovo IdeaPad Y510 laptop multimédiából is kitűnőre vizsgázott, mivel a 15,6 hüvelykes Full HD kijelző LED megvilágítással szép és tiszta képet közvetít. Viszonylag kis területen található nagy pixelsűrűségnek köszönhetően lágy képmegjelenítést kapunk. Mindezek felett a kijelző gyenge fényviszonyok mellett is jól használható. Hallottunk már jobb hangzást is laptopban, de a JBL hangszórók az átlagosnál magasabb színvonalat képviselnek. A játékok és filmek remekül hangzanak a Lenovo IdeaPad Y510 laptop hangszóróin keresztül. Természetesen nem hiányozhat a HD webkamera, BT 4.0, valamint WIFI b/g/n csatlakozó.

Vajon mit tud a Lenovo IdeaPad Y510 laptop játék közben?


Egyértelműen a valós számok azok, amik a Lenovo IdeaPad Y510 laptop esetében érdekesek számunkra. A kiváló alkatrészek remek ár/teljesítmény arányban még önmagukban semmit sem jelentenek. A fontos az, hogy mire képesek! Először is a WinRar archiváló benchmark tesztje alá vetettük a gamer laptopot. A bekapcsolt Multithreading funkcióval az eredmény 7344kB/s, Multitheading nélkül 1306kB/s. A Lenovo IdeaPad Y510 laptop kitűnő eredményt ért el a Cinebench és CatZilla benchmark teszteken is, amelyeket a képeken láthattok. A végére hagytuk a Bioshock Infinite benchmark eredményeit. Az egyik legjobb idei játékon teszteltünk, mivel nagyon népszerű és bizonyára sokunkat érdekel eredmény. A Benchmark több jelenetből és játékból áll, az eredmények nagyon érdekesek. Az átlagos értékünk 48,39 fps volt, de a képráta nagyon ingadozott. A legalacsonyabb mért érték 7,77, a legmagasabb pedig 329,71 fps volt.

Lenovo IdeaPad Y510 - hűtés


A teljesítményre és méretre való tekintettel a hűtés érdekes kérdés lehet számunkra. Ezen a területen a Lenovo IdeaPad Y510 laptop igen ellentmondásos. Jól működik a hőleadás azokon a területeken, amelyek a felhasználóhoz közel esnek. A hűtés masszív és gondoskodik róla, hogy a laptop ne melegedjen túl. Játék közben a billentyűzeten éreztünk némi melegedést, éppen a WASD billentyűk közelében, amely hosszas játék közben okozhat némi felhevülést.

Lenovo IdeaPad Y510 - akkumulátoros üzemidő


A laptop mobilitása kapta az első csapást azzal, hogy mindjárt az elején említést tettünk a Lenovo IdeaPad Y510 laptop nagy súlyáról. A második csapást a végén kapja, de nem váratlanul, hiszen a nagy teljesítményért valahol adózni kell! Míg a hűtés sikeresen állja a sarat, az akkumulátoros üzemidő behódol a nagy teljesítménynek. El kell ismernünk, hogy a 3 óra maximális időtartam nem számít csodának, de vélhetően nem utazás közben fogjuk használni a legtöbbet.

Lenovo IdeaPad Y510 - vélemény


A Lenovo IdeaPad Y510 laptop egy remek gamer és multimédiás laptop. Szimpatikus árért érdekes teljesítményt kapunk, amely megfelel a jelen kor legjobb játékaihoz is. A Full HD felbontás támogató kiváló kép filmezéshez tökéletes élményt biztosít. Egy pár napig játszottunk rajta és meg kell hagyni, hogy kiválóan teljesített. Amennyiben új gamer laptopra fáj a fogad, akkor mindenképp számolj a Lenovo IdeaPad Y510 laptop -pal is.