A Lenovo ThinkPad X230 laptop olcsó árkategóriát képvisel a népszerű 12,5 hüvelykes kijelzővel ellátott készülékek között. Annak ellenére, hogy nem a legerősebb hardverrel rendelkezik, rengeteg lehetőséget kínál. A laptop kinézete szinte azonos az előd Lenovo ThinkPad X220-éval, itt is fellelhető, a ThinkPad családra jellemző, durva műanyag felület. Fémes felülettel csak a kijelzőt és alapegységet összekötő zsanéroknál találkozunk, a borítás legfőbb előnye pedig, hogy tükröződésmentes. A Lenovo ThinkPad X230 laptop rendkívül egyszerű, mégis elegáns külsőt kapott. De ne is csodálkozzunk ezen, az üzletemberek is inkább a konzervatív megjelenésükről híresek. A műanyag borításnak is köszönhetően a laptop csupán 1,6 Kg, mérete pedig 305 mm x 207 mm x 35 mm. Ezen paraméterek kombinációja tökéletes hordozhatósággal látják el a gépet.

Csatlakozók


Az elődökhöz képest a Lenovo ThinkPad X230 már USB 3.0-s portokkal is el van látva, amely ma már nem hiányozhat semelyik laptopról sem. A standard DisplayPort helyébe a mini változat került, a csatlakozó egységek a laptop két oldalán kaptak helyet és a közöttük lévő kényelmes távolság miatt jól megközelíthetők. A Lenovo ThinkPad X230 laptop csatlakozói közül nem hiányzik a VGA, LAN, Mini-DisplayPort, ExpressCard/54, Kensington Lock, 3 darab USB és a kártyaolvasó sem. A kapcsolattartásban segítségre lehet a webkamera. A vezeték nélküli kapcsolatokért a fejlett WiFi- és Bluetooth-rendszer a felelős.

Kezelhetőség


A Lenovo ThinkPad X230 irányítására több lehetőség is rendelkezésre áll. A szokásos beviteli eszközök mellett a gép az érintőképernyőn keresztül is jól kezelhető. A Lenovo felhagyott a klasszikus billentyűzet-kialakítással, a ThinkPad X230 szigetes elrendezésű chicklet billentyűzetet kapott. A modernebb elrendezésnek köszönhetően a munkavégzés egyszerűbbé és gyorsabbá válik. A touchpad jól csúszik, ami a folyamatos munkavégzésnél játszik nagy szerepet. Apró hátrány, hogy a viszonylag kis felületen nehéz az egyszerre többujjas vezérlés. Ha kényelmesen akarunk böngészni az interneten, akkor ebben az érintőképernyő biztosan a segítségünkre lesz. Bár a DigiPrime.hu laptop webáruház által kínált Lenovo ThinkPad X230 laptop-modellek nem Windows 8 operációs rendszerrel vannak felszerelve, mégis felettébb szórakoztató a kezelés.

HD kijelző


A Lenovo ThinkPad X230 laptop kétfajta képernyővel kapható. A kettő közötti különbség nem a felbontásban rejlik, hanem abban, hogy az egyik változat IPS-panelt kapott. A laptop matt kijelzője jó látási viszonyokat tesz lehetővé a szabadban. A nagy fényerőnek köszönhetően szinte bármilyen körülmények között dolgozhatunk rajta.

Teljesítmény


A Lenovo ThinkPad X230 laptop motorja egy Intel Core i5-3320M (2 x 2,60GHz / 3,30GHz Turbo) processzor, ami Ivy Bridge architektúrán alapszik. A Turbo Boost technológia nagyobb teljesítményre ösztönzi a processzort, ha ezt az adott helyzet megkívánja. A bonyolult felhasználás során jól jön a 8GB memória is. Lehetőség van akár egy 128GB nagyságú gyors SSD-vel is megvásárolni a gépet, melynek köszönhetően a használat villámgyors lesz. A grafikai támogatást egy integrált Intel HD 4000-es grafikai mag biztosítja. Ez lehetővé teszi a Windows 7 Professional zavartalan működtetését és az egyszerűbb játékok játszását.

Összefoglalás


A Lenovo ThinkPad X230 laptop nemcsak a munkahelyi, hanem az otthoni felhasználásra is tökéletesen alkalmas. Bár tény, hogy elsősorban az üzleti életben elénk kerülő feladatok megoldására tervezték. Egyik legnagyobb előnye a teherbírás, a többnapos állandó igénybevétel sem árt meg neki. Pozitívuma továbbá a gazdag felszereltség, és a technikai újításoknak köszönhetően sok versenytársat maga mögé utasít. A gyors adatforgalmat az USB 3.0-s portok és az SSD biztosítja. A Turbo Boost technológia további teljesítménnyel segíti ki a processzort. Bárki is választja a Lenovo ThinkPad X230 laptopot, egy megbízható és nagy teherbírású segítőtársat kap maga mellé.