A 3 legszembetűnőbb upgrade a következő volt:

A processzorok a 4. generációról az 5. generációra léptek.
A hangszórókat mostantól a Nahimic szállítja.
A középkategóriás GT940M helyett már GTX950M érhető el.

Természetesen külsejében is változott a gép, szerény véleményem szerint csinosabb is lett. Az előző változathoz képest anyaghasználatában is változott, kapott egy-két piros színű díszítő csíkot, továbbá a gép feneke is jelentősen megváltozott. Sokkal agresszívabb lett, köszönhetően a két ventilátor kivezetésnek. A billentyűzetet továbbra is a SteelSeries szállítja és szerencsére ezt is fejlesztették.

A GP60-ban nem volt rossz a billentyűzet, legalábbis mechanikai szempontból biztosan nem, de az anyaga kicsit olcsónak tűnik a mostanihoz képest. Sokkal kényelmesebb és nem utolsó sorban m aga a gomb és a feliratozás is szebb lett. A Cooler Boost technológia megmaradt és szállítja a megfelelő hűtést, ami 5-10%-kal is képes lehűteni a gépet.

A „SHIFT” technológiával könnyedén válthatunk a „sport”, „komfort” és „energiatakarékos” mód között. Erre dedikált gombot kapunk, de szoftveresen is megoldható, a Dragon Gaming Center-en keresztül. A Killer E2200 játékra szánt csatlakozó is okosabb lett. Az „Advanced Game Detect” technológiát kihasználva felismeri, ha online játszunk és ezeket a folyamatokat előre veszi és erre fókuszálja a sávszélességet.


A videóban látható két készülék szinte mindenben megegyezik, kivéve a méretét. 5. generációs i7-5700HQ processzorokat kaptak, ami 4 fizikai maggal rendelkezik. Alapórajelen 2,70GHz, de ez képes akár 3,70GHz-ig is felkúszni. A kijelző 15.6” vagy 17.3”, természetesen fullHD. Matt felületet kapott, hogy utazás közben is tudjunk játszani.

Memóriából alapkiszerelésben 8GB-t kapunk, de ez 16GB-re felbővíthető. (A bővítést mindenképpen a szervizben vagy nálunk kell elvégezni, mert a megfelelő matrica visszaragasztása nélkül ez garanciavesztéssel jár.) Merevlemezből 1TB-t kapunk, de akár egy 256GB-s SSD-t is beledobhatunk pluszba.

Ahogy korábban említettük, a grafikuskártya is fejlődött, kategóriát lépett a gyártó. A középkategóriát elhagyva, már a top-kategóriában játszhatunk a GTX950M-mel. Optikai meghajtóból egy DVD/RW-t kapunk, természetesen SuperMulti Double layer, azonban nem hiszem, hogy ez lenne az a jellemző, ami eladja a gépet. Az egyéb jellemzőknél azonban már találunk ígéretes dolgokat.

Először is a WiFi AC-s, ami nagyon jó hír. 1db USB-t kapunk, továbbá 3db USB3.0-t, amiből az egyik megkapta a SuperCharger módot. Lesz még itt kártyaolvasó, BlueTooth, webkamera, 6 cellás akkumulátor is. Külön kiemelendő a már említett SteelSeries billentyűzet és a Killer E2200 Gigabit LAN. Az MSI egy külön ajándékcsomagot szán a gép mellé, továbbá kapunk még egy 3 napos pixelhiba garanciát is.

Operációs rendszer nélkül érkeznek a gépek. A 24 hónapos gyári garancia mellé a csomagban találunk egy 12 hónapos garanciakiterjesztést is, így nyugodtan nyúzhatjuk gépünket, az MSI tartja a hátát.

Az MSI GP62-es laptopot itt találjátok:

MSI GP62