MI GP60 laptop - A vonzó külső


Egy fekete MSI logóval ellátott karton dobozt kapunk, amitől másodpercek alatt meg is szabadulunk. A belső csomagolás szebb és persze sokkal érdekesebb is. A dobozt a jól ismert MSI sárkány uralja, piros és fekete színben pompázik. Ha kinyitjuk, külön kis rekeszben találjuk a tápkábelt és az adaptert. Az MSI GP60 laptop egy műanyag, majd egy textil zsákba is be van csomagolva, így be van biztosítva. Persze ott lesznek még a szokásos papírok, CD-k, de ez mind unalmas részlet, nézzük, hogyan is néz ki a gép!

A műanyagház szálcsiszolt mintázatot kapott, így rendkívül megnyerő külsőt sugall. Szerencsére ez a plasztikház nem csillogós, így nem kell félni az ujjlenyomatoktól.


A zsanérok nagyon masszívak, egy kézzel szinte nem is lehet kinyitni a fedlapot. Ránézésre kicsit vastagabb, mint az átlag, de ez azért van, mert rendkívül jó hűtési rendszert kapott, aminek kicsit több hely kell. Inkább legyen 3 millivel vastagabb a laptopunk, minthogy szétégjen a proci, ugye? A billentyűzet még mindig kiváló. A korábban tesztelt MSI gamer gépek mind világító SteelSeries billentyűzettel érkeztek, ami egy külön extra volt és nagyon tetszett. A baloldali SHIFT szélesebb lett, a Windows logó pedig jobbra lett csúsztatva, hogy a játék közben ne zavarjon. A kijelző és annak kerete matt, ízlés kérdése, hogy ez kinek pozitívum, számomra mindenképpen az.
A touchpad átlagos méretű, két fizikai gombbal és nagyon kényelmes érintéssel.

Lássuk a csatlakozókat! A gép hátulja üresen maradt, csak az akkumulátornak van hely. Baloldalon a Kensington-zár mellett találjuk a töltőcsatlakozót, majd mellette a ventilátor kimenetét, egy HDMI-t, két darab USB3.0-t illetve a jack-bemeneteket.


Elől kapunk egy kártyaolvasót, állapotjelző LED-eket, illetve a hangszórókat. Jobboldalon fogad az optikai-meghajtó, az USB2.0, a VGA és a LAN-csatlakozó. A csatlakozók elrendezése nagyon jó, logikusan fel van építve, nem kell mindent keresztbe húzgálni, nincs útba egymásnak az egész, a LAN-kábel, a fejhallgató és a külső HDD sem. Az MSI GP60 laptop memóriája és merevlemeze könnyen cserélhető, hála a laptop alján található, pár mozdulattal eltávolítható „szerelőajtónak”. Azonban ez garancia vesztéssel jár, így érdemes felkeresni a szervizt, vagy a DigiPrime.hu munkatársait.

MSI GP60 laptop - A kívánatos belső:


A tavalyi év végén jelent meg a negyedik generációba tartozó i5.4210H processzor, az i5-4200H-t kiváltó, frissített változat. Az előző verzió alap-órajelét és turbó-órajelét is 0,1GH-zel megemelték, így 2,9GHz-3,5GHz között fut. A Haswell-család taja a tesztek alapján felveszi az versenyt a korábbi csúcsmodellnek számító harmadik generációs i7-3540M-mel is.

Az integrált kártya szerepét az Intel HD 4600M tölti be.

A kijelző nem IPS-paneles, azonban széles betekintési szögeket biztosít. Matt felületet kapott és fullHD felbontást. A kijelző keretbe 720p-s webkamerát integráltak. Memóriából 16GB a maximum, ami bőven elegendő lesz egy jó ideig. Merevlemez szerepel a gyári konfigurációban, ebből legalább a gyorsabb, 7200rpm-es változatot kapjuk, ami jó hír. Továbbra is úgy gondolom, hogy érdemes lecserélni vagy kibővíteni SSD-vel. A grafikuskártya az elsők között volt a Maxwell sorozatból. Kevesebb shader használata mellett is túlszárnyalja a GTX765M-et, miközben kevesebbet fogyaszt. Az új játékok nagyrésze magas beállításokkal is futtatható lesz, megütve a kritikus 30fps-t.
Az egyéb jellemzőknél érdemes kitérni a SteelSeries billentyűzetre, a továbbfejlesztett audió hardver-szoftver kombóra és a kifejezetten játékra tervezett Killer DoubleShot net-csatlakozást.
A 24 hónap futáros garancia mellett 3 napos pixelhiba garanciát is vállal az MSI.

A folytatást a Digiprime weboldalán lehet elolvasni.