Az MSI egy új, luxusfelszereltségű gamer laptoppal tör be a játékos gépek piacára. Az MSI GT70 több mint 480.000 forintos bevezető áron kapható a DigiPrime.hu laptop webáruházban. Az MSI GT70 laptop Blu-ray-író mellett két kis mSATA-SSD-vel rendelkezik, melyek RAID-0-ba vannak kötve. Matt Full HD felbontású kijelzővjéel, megvilágított billentyűzetével és pazar hangrendszerével igazán jó benyomást kelt a laptop. Vajon ez pánikra adhat okot a konkurenciánál?

Technikai jellemzők


Az MSI üzenete egyértelmű: csúcsminőség luxus dizájnba burkolva! Az MSI GT70 laptop szíve a vadiúj, Intel Ivy Bridge processzorcsaládba tartozó, négymagos Core i7-3630QM, mely alapjáraton 2.4 GHz-es sebességgel működik, izzasztó helyzetekben azonban gond nélkül eléri akár a lélegzetelállító 3.4 GHz-es sebességet is. A Digiprime.hu laptop webáruházban kínálatában szereplő MSI GT70 laptopok Intel i7 processzorait 16 GB memória, valamint hagyományos 750 GB nagyságú merevlemezek és különböző méretű SSD-k egészítik ki, így mindenki biztosan megtalálhatja a számára legmegfelelőbb konfigurációt.

Grafikai teljesítmény


A processzorok mellett az MSI GT70 laptop videokártyája is aktualizálva lett. A GeForce GTX 680M jelenleg az Nvidia High-end modellje. A videokártya legfőbb jellemzője az úgynevezett Turbo Drive Engine, mely a GPU automatikus túlhúzásáért, tuningolásáért felelős. Egy egyszerű gombnyomással megemelhetjük a GTX 680M órajelét, akár 15 százalékkal. Akinek ez sem elég és még tovább szeretné tuningolni az MSI GT70 laptop videokártyáját, annak hasznos lesz a Cooler Boost funkció. Ennek a technológiának köszönhetően megemelkedik a hűtési rendszer teljesítménye, viszont a laptop jócskán hangosabb lesz tőle.

Felszereltség


Az MSI GT70 laptop felszereltsége nem tér el az elvárttól, rendelkezik VGA- és HDMI-porttal, Kensington zárral, eSATA-, RJ-45-ös csatlakozókkal, memóriakártya-olvasóval, valamint 5 db. USB porttal, amelyből kettő USB 3.0 szabványú. A hálózati kártya témájánál is felmerül a játékos opció. Az MSI GT70 laptop egy kifejezetten játékosok számára kifejlesztett Killer e2200 PCI-E Gigabit Ethernet Controllerrel rendelkezik.

SSD és HDD


A két SSD az egyik legnagyobb előnye az MSI GT70 laptopnak. A gyártó két kis SanDisk mSATA SSD-t integrált a GT70-be, egyenként 128 GB tárhellyel, amely bőségesen elegendő az operációs rendszer és néhány nagyobb játék tárolására. A két SSD Raid-0 módban dolgozik együtt, ennek köszönhetően magasabb teljesítményre képesek. Az AS SSD benchmark programban hihetetlenül magas 860MB/s-os olvasási és 400 MB/s-os írási sebességet mértünk. Az SSD-s rendszert egy hagyományos, 750 GB nagyságú merevlemez egészíti ki, mely elegendően nagy tárhellyel látja el az MSI GT70-et.

Összegzés


Összességében elmondhatjuk, hogy az MSI egy sor érdekes jellemző és hasznos funkció felvonultatásával vonzza a potenciális vásárlóit. Az MSI GT70 laptop Full-HD kijelzője és a hangrendszere is rendkívül mély benyomást keltett. A dupla SSD-s rendszer gyorsasága lenyűgöző, a 16 GB memória és az Intel legújabb 4 magos Ivy-Bridge processzora évek múlva is bivalyerős teljesítményre lesz képes. A GeForce GTX 680M videokártyának köszönhetően a legújabb játékok fullos grafikai beállítások mellett sem okoznak neki problémát.

Az MSI GT70 laptop ingyenes házhozszállítással megrendelhető a DigiPrime laptop webáruházból.