Mérete ellenére igazi konkurenciát jelent a komoly toronygépeknek és abszolút szerethető, kompaktsága és mindent elnyelő gyomra miatt. Tökéletesen személyre szabható, minden megvan benne, ami a gamer-eket felcsigázza. Hogy még nagyobb legyen a játékosok öröme, kapott overclock gombot, továbbá a mindent ütő piros megvilágítás is hamar meglágyítja a kemény játékos-szíveket. Régóta vártuk, hogy kipróbáljuk, végre eljött az idő és már előre leszögezhetjük, hogy nem csalódtunk!

MSI Nightblade - külső:


A játékos piacon a külső mindig egy nagyon fontos tényező. A NightBlade esetében ez már a dobozon is megmutatkozik, az első pillanattól kezdve látható, hogy ha ez a doboz nem egy gémer gépet rejt, akkor semmi… A nagyméretű MSI sárkányt elegánsan kiegészíti az egyszerű, letisztult feliratozás és az MSI pajzsot. A csomagolás kellően agresszív, de nem esik túlzásba, megtalálja a tökéletes hangsúlyt. Ha a csomagolást felbontjuk akkor a kiegészítőket tartalmazó dobozt illetve magát a NightBlade-et találjuk. A dobozban találunk csavarokat, kábelkötegelőt és annyi apróságot, hogy még felsorolni is sok lenne.

A gép már első ránézésre is masszív, ugyanakkor teljesen kompakt. A súlya 10 kiló (természetesen félkész állapotban), ami nem sok, egy kézzel is simán cipelhető.


Szálcsiszolt alumínium hatású előlapot kapunk, ami kellően komoly, de elegáns is. A már megszokott MSI Gaming pajzs is helyet kapott, hogy mindenki tudja, hogy mivel is van dolga.
Hátul az alaplap csatlakozói mellett megtaláljuk a hátoldali ventilátort is, ami gyönyörű piros színt és sárkányos díszítést kapott. A két oldala rendkívül könnyen eltávolítható, hogy gyorsan bele tudjunk nyúlni a gépbe. Egyébként itt találjuk majd a két 120mm-es ventilátort is. A baloldalon (szemből nézve) ismét feltűnik az MSI sárkány, ami fekete alapon fekete mintát kapott. Rendkívül jól néz ki.

Mielőtt belemennénk a száraz információkba, nézzük meg, hogy mit is tud a NightBlade!

A játékosok legnagyobb barátja valószínűleg az OC Genie lesz, ami rendkívül kényelmes és elegáns megoldás. Egy gomb megnyomásával -mindenféle szoftveres vagy hardveres beavatkozás nélkül- a gép megemeli a proci és a memória sebességét nagyjából 15%-kal.

A gépnél különösen figyeltek a szellőzésre és a hűtésre. A gép alján található nyílás, ahol a levegő érkezik külön porszűrőt kapott. Military Class4-es besorolást kapott a gép, azaz biztosak lehetünk benne, hogy nem adja meg magát egykönnyen egyik komponens sem.

Az MSI NightBlade nem csak megcélozza a mobilitást, hanem ténylegesen meg is valósítja. A ház elülső részén találunk egy lábat, ami egyrészt megemeli a gépházat, továbbá a hordozásnál is szerepet játszik. Ide feltépőzárazható a kényelmes markolat és ezzel egyszerűen cipelhetjük. A gépet állítva is használhatjuk. A hátoldalon találunk 4 darab, gumival borított magasabb csavart, amire ráállíthatjuk a házat. A csavarok magasságának köszönhetően nem kell félni a csatlakozók sérülésétől, minden biztonságos távolságban lesz a földtől.

A folytatást a Digiprime weboldalán lehet elolvasni.