E kategórián belül gyakran nagy teljesítményű modellekkel találkozhatunk, mivel a megnövekedett térnek köszönhetően masszívabb hűtési rendszerrel is elláthatóak a készülékek. A brutális teljesítményt viszont nem biztos, hogy minden felhasználó igényli, s csupán a kényelem szempontjából szeretnének egy nagyobb laptophoz hozzájutni. A megjelenés inkább a hasznosságot szolgálja, a Samsung NP350E7C laptop egész háza egyszerű műanyagból készült. A szerkezeti szilárdság kissé elmarad a fémvázzal rendelkező típusokhoz képest, de otthoni használatra ez bőven elegendő. A csatlakozók kínálata megfelel a jelenlegi szabványoknak. A felszereltséghez hozzá tartozik 4 darab USB-port is, amelyek közül kettő 3.0-s formátumú. A VGA- és HDMI-kimeneteken keresztül külső monitort is csatlakoztathatunk a notebookhoz, a HDMI esetében ez lehet akár egy televízió is. Internetezéshez vezetékes (LAN) és vezeték nélküli (Wifi) kapcsolatok állnak rendelkezésre. A Samsung NP350E7C laptop viszonylag nehéz (2,77 Kg), de nem is a gyakori utazásokra tervezték.

Vezérlés


A Samsung NP350E7C laptop nagy méretéből adódik, hogy egy teljes értékű billentyűzettel lett felszerelve. A billentyűk nagy mérete és szigetes elrendezése a kényelmes és pontos szövegszerkesztést szolgálja, ráadásul külön numerikus részt is kapott a klaviatúra. A touchpad a Synaptics vállalat technológiáit használja. A felülete eltér a környező felszíntől, nagy mérete ugyancsak a kényelmet szolgálja. A touchpad pontosan, minden késedelem nélkül reagál.

Technikai paraméterek


DigiPrime.hu laptop webáruház számos konfigurációban kínálja a Samsung NP350E7C laptopot, ami alapján bárki megtalálja a számára megfelelő modellt. A Samsung NP350E7C laptop Intel Core processzorokkal kapható, rendelkezésre áll Core i3-3110M, Core i5-3210M, Core i7-3610QM és Core i7-3630QM modellekkel is. Mindegyik változat teljesítménye elegendő az általános funkciók elvégzésére. A nagyobb erőforrásokat igénylők számára inkább az Intel Core i7 processzorok ajánlottak. A gyengébb grafikai támogatást nem bánó vásárlóknak ajánljuk az integrált Intel HD 4000 videokártyával felszerelt változatot. Ha a vevő egy kicsit többet szeretne, akkor lehetőség van dedikált AMD Radeon HD 7670 grafikus kártyával, és akár 8 GB-nyi memóriával is megvásárolni a gépet, ami elsősorban az igényesebb játékok futtatásakor lehet fontos. Az általános felhasználásra viszont bőven elegendő a 4 GB memória is. Az adattárolásra akár 750 GB-os tárhely is rendelkezésre állhat. A Samsung NP350E7C laptop előre telepített Windows 8 operációs rendszerrel kapható a DigiPrime.hu laptop webáruházban.

Vélemény


Nagy előnyt jelent a Samsung NP350E7C laptop esetében a széles konfigurációkínálat, melyek közül az igényesebb felhasználók is tudnak választani. Továbbá a gazdag felszereltség, ami közül nem hiányoznak az USB 3.0-s portok sem. A 17 hüvelykes HD+ felbontás is jónak mondható. A versenytársakhoz képest a Samsung NP350E7C laptop viszonylag előnyösebb árfekvést képvisel, ami a műanyag borításnak és az SSD hiányának tudható be. Mindezek mellett a Samsung NP350E7C laptop egy nagyon jól átgondolt konstrukció, és bárki számára hasznos segítőtárs lehet.