Az oly sokat emlegetett Intel-processzorok mellett nem szabad elfelejteni, hogy a laptopok piacán egy másik gyártó is jelen van. Természetesen az AMD-ről van szó, melynek processzorai főleg az asztali számítógépeknél ismertek inkább. Az egyes mobileszközöknél is találunk AMD-s vonatkozásokat, és ezek közé tartozik a Samsung NP535U3C laptop is, amely AMD CPU-val van felszerelve.


Külső elrendezés


Már az első találkozáskor felfigyelünk a Samsung NP535U3C laptopra. A kiváló minőségű anyagok felhasználásának köszönhetően a notebook egész konstrukciója nagyon stabil. Szinte az egész külalakot egyetlen szín uralja. A már-már unalmasnak mondható színvilágot a fekete billentyűzet frissíti fel, a karcsú testalkat és a lekerekített sarkak tökéletesen megfelelnek a jelen kor formáinak. A Samsung NP535U3C laptop méreteiből adódóan az ultrabook-kategóira tagjaként is tetszeleghetne, de az Intel-processzor hiánya miatt ez nyilván nem lehetséges. A kényelmes gépelés érdekében a Samsung egy tágas billentyűzettel látta el az NP535U3C modellt, amiből viszont kimaradt a külön numerikus blokk. A touchpad nagy mérete szintén hozzájárul a kényelmes kezeléshez. A felszereltségből nem maradt ki a HDMI-, LAN- és USB-csatlakozók. A kapcsolattartásra kiválóan alkalmas a kijelző felett beépített 1,3MPx-es webkamera. Nagy előny, hogy a laptopot 3.0-s szabványt is támogató USB egységgel is felszerelték. A digitális kapcsolatokért a WiFi. és Bluetooth.rendszer felel. A kijelző 13,3 hüvelykes és 1600 x 900 natív felbontást kínál. A HD+ minőségnek köszönhetően kiemelkedően tiszta és éles képet kapunk. A Samsung NP535U3C laptop kissé elmarad a Full HD-tól, de kategóriáján belül a HD+ nagyon erősnek számít. A matt borításnak köszönhetően nem tükröződnek vissza a fénysugarak a kijelzőről, ezért a laptop szabadban is kitűnően használható


Technikai paraméterek

A vásárlók maguk dönthetik el, hogy milyen konfigurációval szeretnék megvásárolni laptopot. Az általunk kínált Samsung NP535U3C laptopok AMD A4 (2 x 1,9GHz) és AMD A6 (2 x 2,1 GHz) processzorokkal vannak felszerelve. A Turbo Boost technológiának köszönhetően nagyobb teljesítményre is képesek, ha megköveteli a terhelés. Az ATI felvásárlása meghozta a grafikai üzletág erősödését az AMD számára. Grafikai felszereltség tekintetében a Samsung NP535U3C laptop esetében három alternatíva lehetséges, AMD Radeon HD 7400G, HD7500G és HD 7520G videokártya személyében. Bármely grafikai mag elégséges egyszerű játékok játszásához és multimédiás felhasználáshoz. Az adatok elraktározására 500GB nagyságú merevlemez áll rendelkezésre. A Samsung NP535U3C laptop akár 8GB memóriával is megvásárolható.


Vélemény

A Samsung NP535U3C egy átlagon felüli képességekkel rendelkező laptop. Mobilitás szempontjából kiváló paraméterekkel rendelkezik, utazótáskában is kényelmesen elfér. A laptop teljesítményét AMD-processzorok adják, melyek bármely napi feladat elvégzéséhez elegendő erőforrást biztosítanak. Meg kell hagyni persze, hogy az Intel-processzorok valamivel jobb teljesítményre képesek, de az AMD grafikai szekciója valahogy kompenzálja ezt a lemaradást. Az AMD Radeon grafikuskártyáknak köszönhetően a multimédiás felhasználás zavartalanul működik. A 13,3 hüvelykes kijelző HD+ minőséget kínál, ami biztosítja a mindig tiszta képet és az élénk színeket. Mindenki számára hasznos munkatárs lehet ez a Samsung NP535U3C laptop, használja akár magán vagy üzleti célokra.