A mai nap a szokottnál többet kaptunk Ázsiából. Azonban szerencsére a legtöbb játék így is pörgött, ami merőben eltér a keletiek stílustól. Azért nem kell félni, Európa és Amerika is képviseltette magát.


LGD Gaming vs Virtus.Pro


G ismét hozta a formáját, hiszen újra Storm Spiritezhetett, Illidan pedig a Secret ellen aratott győzelmükhöz lényegesen hozzájáruló Drow Rangert futtatta. A kiegyensúlyozott küzdelmet vérfürdő váltotta, ami ellen a Radiant nem tudott védekezni a papírhőseivel. 35 perces GG.

Az egyenlítő körben az LGD visszatért a klasszikus keleti taktikához és egy igen jó csapatfelállással közelített. Végre ismét előkerült Leshrac, akit egész főesemény alatt bannoltak. A mannapótlásért Crystal Maiden supportot pickelt a Dire. Egy Dark Seer vákuum kis híján teamwipe-ot eredményezett, amikor felültette a szőke hölgyet a Rosh pit szélére, ám arany és szintek nélkül nem sok következménye lett. Még az ostrom előtt jött a GG.


CDEC Gaming vs Evil Geniuses


Meglepően buta game-et láthattunk a Radiant oldalon, ahol a Sand King egyetlen ultija sem volt hatásos és Roshanért egyszer sem küzdöttek meg a felek. Nemes egyszerűséggel odaadjándékozták valamennyi Aegist és Sajtot az ellennek. Ennek ellenére több alakalommal is a Dire zseniális Tusk játéka mentette meg a helyzetet a számukra. 47 percet és egy csú***** teamfightot követően lett vége a vérontásnak.

A második körben a torna legrövidebb mérkőzését láthattuk. Alig röpke 20 percbe tellett, amire megadta magát a vesztes fél. Nem érdemes szót pazarolni rá.


Vici Gaming vs Series 1 nyertes


Bajnokok feszültek bajnokoknak és ez meglátszott az első meccsen. Clockwerk a játék felénél, a legváratlanabb pillanatban, egy pazar trükkel kilőtte az ellenséges carry-t. Aztán a Sand King Epicenter + Burrowstrike kombója kavarta fel az állóvizet. A kegyelemdöfést pedig a QoP Rampage-e adta meg. Érdekes, látványos játék volt.

Megint egy kitűnő Tusk játékot csodálhattunk meg, akit ezúttal az egész csapata támogatott. A Visage micro közel sem volt olyan jó, mint amiket korábban láthattunk, de annyi baj legyen. Domináló, fölényes győzelem után jöhetett a következő játék.

Az előző gameben nyújtott teljesítményét sikerült újra magával hoznia a Dire-nek. A draftolás közben valami megmagyarázhatatlan okból kifolyólag nem bannolták a Tuskot. Végül a tegnapi Secret vs Virtus.Pro harmadik játékához hasonló bázisvédéssel zárult a game, ez alkalommal azonban lényegesen rövidebb ideig tartott.




Holnap lesz a befejező, utolsó nap. Készüljetek, mert elképzelhető, hogy megint ugyan olyan unalmas döntőnk lesz, mint a TI4 esetében. Remélem nem fog így alakulni.








SPOILER (az eredmények megtekintése):
Nyertes csapatok: LGD, CDEC
Eliminált csapatok: Virtus.Pro, VG
Felső ágból Alsó ágba átcsúszó csapatok: EG